Pushover Bramka Z2S

Moderator: vajera

klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

lukasz06 wrote: Wed Feb 25, 2026 5:30 pm
klew wrote: Wed Feb 25, 2026 3:55 pm Post, którego treść znajduje się w linku? ;)

Ja bym w pushover nie szedł. To będzie funkcja dla procenta promila ;).

Lepiej jest proponować tego typu funkcje po prostu do SUPLI. Ale rozumiem że tempo wdrażania pomysłów może zniechęcać
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma 😉
O to co teraz pyta kolega @zzrr pytałem i ja kilka lat temu 🤣
Kilka lat temu nie było z2s :p
@zzrr zdaje się pyta o dodanie pushover do z2s
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Kiedyś używałem Pushover-a, ale "po wejściu" powiadomień do Supli zacząłem z nich korzystać. Było dobrze, ale zaczęło mi brakować możliwości szybkiej i selektywnej reakcji na poszczególne sygnały . Tam można wyłączać na określony czas konkretne powiadomienia, można wyłączyć tylko dźwięk ... O ile dobrze pamiętam, to opcji jest mnóstwo. Konkretne powiadomienie może przenieść do aplikacji i tam można było je "spersonalizować". Teraz (Supla) android chyba wyłącza sam te powiadomienia, bo niby nie widzi mojej reakcji na nie. ... nie wie, że mam też zegarek .... Już nie szukam przyczyny dziwnego pojawiania się powiadomień, bo jeżeli miałbym "bić się" z androidem, to się poddaję.
Jeżeli chodzi o Pushover w Supli, to nadal jest (! :) ) "wszyty" w gui-generic-builder.
Myślę, że na razie jeszcze nie powinniśmy skreślać"Pushover-a" ze współistnienia w Supli. .... a może nawet dać mu szansę!
zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

RomanG wrote: Wed Feb 25, 2026 6:38 pm ...
Teraz (Supla) android chyba wyłącza sam te powiadomienia, bo niby nie widzi mojej reakcji na nie. ... nie wie, że mam też zegarek .... Już nie szukam przyczyny dziwnego pojawiania się powiadomień, bo jeżeli miałbym "bić się" z androidem, to się poddaję.
Jeżeli chodzi o Pushover w Supli, to nadal jest (! :) ) "wszyty" w gui-generic-builder.
Myślę, że na razie jeszcze nie powinniśmy skreślać"Pushover-a" ze współistnienia w Supli. .... a może nawet dać mu szansę!
Ten problem w Android to zwykle obecna opcja optymalizacji baterii. Jest w ustawieniach taki przełącznik "Zarządzaj nieużywaną aplikacją" Wyłączenie powinno rozwiązywać problem zaniku aktywności aplikacji. U mnie to załatwiło problem o którym mówisz. Też raz to u siebie zauważyłem że po długim braku aktywności Android zabił proces od pushover.
lukasz06
Has thanked: 46 times
Been thanked: 21 times

klew wrote: Wed Feb 25, 2026 5:34 pm
lukasz06 wrote: Wed Feb 25, 2026 5:30 pm
klew wrote: Wed Feb 25, 2026 3:55 pm Post, którego treść znajduje się w linku? ;)

Ja bym w pushover nie szedł. To będzie funkcja dla procenta promila ;).

Lepiej jest proponować tego typu funkcje po prostu do SUPLI. Ale rozumiem że tempo wdrażania pomysłów może zniechęcać
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma 😉
O to co teraz pyta kolega @zzrr pytałem i ja kilka lat temu 🤣
Kilka lat temu nie było z2s :p
@zzrr zdaje się pyta o dodanie pushover do z2s
Ale było GG, zresztą to nie ma znaczenia .
Na moje byłby to fajny dodatek do bramki, tylko raczej dla nie wielu :p

Return to “Bramka ZigBee”