Mew-01 I Row-04 sterowanie przekaźnikami związane z produkcją fv

Max-skc

Witam jestem nowym użytkownikiem. Mam pytanie czy ktoś może mi objaśnić jak ustawić reakcje, co w która wartość co robi. Mam 2szt grzałek po 1kW 1f chciałbym by podczas produkcji z FV na 3fazie się załączała. Czyli coś takiego jak produkcja z FV wzrośnie np do 1050W by się załączyła grzałka nr 1, jeśli nadal po załączeniu jej mam jeszcze produkcję by załączyło mi grzałkę nr 2. I jeśli spadnie produkcja i będzie blisko poboru z sieci by wyłączyło grzałkę nr 2 i ta sama analogia z grzałka nr 1 .
Wytłumaczy mi ktoś co w tych okienkach 1,2,3,4 (załącznik) wpisać i co one znaczą? Jak poustawiać te znaki większe mniejsze itp?

Wartości mam na razie wpisane takie na próbę ale średnio mi to z grzejnikiem 350w działa 😟

Bardzo dziękuję za pomoc
Last edited by Max-skc on Mon Mar 02, 2026 11:19 am, edited 1 time in total.
cinas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Kilka razy opisywałem , ostatnio tutaj viewtopic.php?t=17123
Max-skc

A gdzie te czasy wpisuje?
I co to znaczy w tej reakcji pod oknem "gdy moc czynna będzie " jest okno "wtedy wykonaj akcję i nie wykonuj ponownie tej reakcji, aż osiągnie" - co to robi?
cinas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Czasy w scenie się ustawia

nie wykonuj ponownie tej reakcji, aż osiągnie możesz ustawić tą samą wartość co w polu gdy moc czynna będzie ,
nie wykonuj ponownie tej reakcji, aż osiągnie - jest to blokada kiedy ma się ponownie wykonać ja mam ustawione np gdy moc czynna będzie >50W to w polu nie wykonuj ponownie tej reakcji mam -200 czyli reakcja nie wykona się ponownie aż moc oddawana osiągnie 200W ( -200W )

viewtopic.php?p=185327&hilit=grza%C5%82ki#p185327

Return to “ZAMEL MEW-01”