Powiadomienie o nieautoryzowanym otwarciu bramy

Jaroni
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

klew wrote: Thu Mar 05, 2026 9:44 pm
Jaroni wrote: Thu Mar 05, 2026 8:11 pm Przegląd od AI
Dobra instrukcja
Jaroni wrote: Thu Mar 05, 2026 8:11 pm To działa, ale tylko przy krańcowych stanach bramy, nie włącza się powiadomienie przy pośrednim stanie bramy, jak się otwiera. Można do tego ustawić, żeby się wyświetlała przy powiadomieniu data i godzina?
Jeśli masz dwa czujniki, to jeden powinien być tak podłączony, aby zmieniał stan, gdy brama otworzy się chociaż na kilka cm. Drugi powinien zmieniać stan gdy brama będzie całkowicie otwarta.

Powiadomienia możesz ustaiwć dowolnie na tych dwóch czujnikach. Nie wiem za bardzo po co powiadomeinie do "częściowo otwartej".
Mam dwa i wyświetla mi się zaraz przy otwieraniu 50%, jest to dzięki Wam dobrze ustawione w temacie linkowanym z sierpnia 2025. Myślałem, że można ustawić powiadomienie, jak tylko brama się otwiera, ale to tylko ikonka się zmienia na 50%, a powiadomienia można tylko ustawić jak czujki najedzie magnes, całkowicie otwarta i całkowicie zamknięta.
klew wrote: Thu Mar 05, 2026 9:44 pmDatę i godzinę możesz wstawić zmiennymi: { date_time } - nad polem z treścią powiadomienia jest taki zielony ? - kliknij tam.
Próbowałem, nie rozumiem tego, wpisałem data_time i to się wyświetlało jako temat. Co znaczy zmiennymi, jaki dokładnie kod tam wpisać? Ok, już chyba będzie dobrze, to samo się wypełni z klamrami, jak zapodałeś. Dziękuję.

Screenshot_2026-03-05-23-29-13-148_com.miui.home.jpg
Screenshot_2026-03-05-23-30-10-699_com.miui.home.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Pomoc”