Podałem najczęstszą przyczynę.Hektorek wrote: Sun Mar 08, 2026 1:37 pmTaki jest właśnie komunikat ( LAST STATE: wifi-connecting, pulę adresów mam od 0 do 250 więc dużo. Podłączonych urządzeń 32szt.Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 08, 2026 1:15 pm Zobacz, co pokazuje LAST STATE. Oczywiście po próbie połączenia do Twojej sieci Wi-Fi (nie do sieci sąsiada). Jeśli masz "WiFi - Connecting...", to może pula DHCP na routerze Ci się wyczerpała.
Model to archer 1500, nie łączy się również z siecią dla gości.
Kanał ustawiony na 1 , szerokość kanalu 20Mhz, tryb b/g/b, WPA/psk (aes), Smart connect wyłączony.
Chyba będę musiał zresetować do ustawień fabrycznych.
Ps
Tylko dlaczego to samo mam jak przypisuje dane do innych routerów ?
Kolejna to zbyt duża liczba urządzeń IOT podłączonych do sieci.
Jeśli nie to, to musisz szukać dalej.
Sprawdź jeszcze na głównym routerze, czy kiedykolwiek tego urządzenia (MAC) nie wpisałeś do tablicy wyjątków (czarnej listy).
Generalnie to musi działać, tutaj cudów nie ma.
Jeśli jeden Zamel się z siecią łączy, to drugi też powinien.
Oczywiście zresetowanie routera do fabryki jest jakimś rozwiązaniem i jeśli zadziała, to masz problem z głowy, natomiast dalej nie będziesz wiedział co jest przyczyną.
Dawno temu był jeszcze problem z Tendą pracującą w pobliżu (niekoniecznie w Twojej sieci). Potrafiła skutecznie zablokować próby łączenia się urządzenia z routerem. Ale to już chyba rozwiązany problem...