vajera wrote: Sat Mar 28, 2026 11:00 pm
zzrr wrote: Sat Mar 28, 2026 9:51 pm
Zibi_007 wrote: Sat Mar 28, 2026 9:43 pm
...
A w cloud próbowałeś przełączać?
Bo może tutaj coś już nie działać i trzeba będzie szukać w aplikacji...
Próbowałem. To samo
Miałeś rację - w kodzie był błąd i leciał DP
melody zamiast
volume - swego czasu przebudowywałem ten fragment kodu i musiałem to wtedy zepsuć a później nikt się nie skarżył
Poprawka w
1.4.110-28/03/26
Nikt się nie skarżył, bo to się ustawia raz i zapomina.
Można się jeszcze bawić melodiami, ale to też chyba nie za często ktoś będzie robił z aplikacji.
Tak, jak pisałem. W zasadzie wystarczy tylko włączenie/wyłączenie i to też nie zawsze.
@Zenon pisał, ze ma dzwonek zostawiony (alarm domyślnie ukryłem mu cały, aby nikt przez przypadek nie wyzwolił i niepotrzebnie nie siał paniki). Ja nawet to (dzwonek) do niedawna miałem ukryte, bo było wywoływane reakcjami i nie miałem potrzeby wyzwalać z aplikacji. Ten "pseudowyświetlacz" też się słabo sprawdza i w zasadzie jest zbędny.
Byłem tylko ciekaw, dlaczego u mnie działało.
Wychodzi na to, że mam wybrany sygnał 1 albo 2, skoro nikt w domu nie zauważył różnicy i twierdzili, że dzwoni normalnie.
Teraz próby nie zrobię (niedawno wróciłem), bo mnie chyba wystawią za drzwi
Ja ciągle postuluję, aby w aplikacji oprzeć ten alarm o jakiś suwak (dimmer) albo coś podobnego, gdzie jasno będzie widać co wybraliśmy (numer melodii, czas działania). Ja tych syren puściłem do ludzi 4 sztuki, na pewno były jeszcze minimum 3-4 inne (nie licząc moich), @zzrr chce kupować kolejne, jest jeszcze kilku zainteresowanych, to może by wrzucić gdzieś w plan działania opanowanie ustawiania i wyświetlania parametrów tej syreny. Wiem, że to wszystko można w GUI, ale można pomyśleć o czymś w przyszłości...
A! Teraz mi się przypomniało. Uwaga! Nie zakładajcie z góry, że będziecie mieli, każdy tak samo, z numeracją melodii i sygnałów. Pierwsza, która mi przyszła ma inaczej niż 4, które doszły później (najpierw melodyjki, później sygnały alarmowe i chyba dwie melodie są różne).
Swoją drogą @vajera ciekawe, czy te melodie (sygnały) zaszyte są w sofcie, czy siedzą gdzie indziej i czy można je ewentualnie podmienić?

Muszę poszukać jakiegoś softu do tej syreny. Może nie będzie zaszyfrowany