Znana czujka ppoż, zreflektowałeś się i usunąłeś wcześniejszy post. Jest w dobrym miejscu, pod sufitem to to samo, co na suficie. Zaraz za drzwiami do salonu jest na następnej ścianie kominek, jak zacznie dymić, będzie alarm, tak samo jak z boku z kuchni zacznie dymić gdy spalę ziemniaki, jak woda odparuje. Przetestowane nie raz na innym czujniku, bez zigbee.
Obudowy ESP C6 [bramka ZigBee]
Moderator: vajera
-
slawek
To muszę cię zmartwić - jeśli to czujka to poprzedni usunięty post jest aktualny.
P.S. Dopytaj AI dlaczego, nie melduj i nie wrzucaj na forum, zwracam tylko uwagę na błąd ale nie będę o tym tu dyskutował bo to nie miejsce na takie tematy.
P.S. Dopytaj AI dlaczego, nie melduj i nie wrzucaj na forum, zwracam tylko uwagę na błąd ale nie będę o tym tu dyskutował bo to nie miejsce na takie tematy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Może powinienem donieść w innym temacie, ale łączy się z wcześniejszymi postami i czytający będą w temacie. Spieszę donieść, że ta bramka Zigbee w tym miejscu w korytarzu na parterze chyba zwiększa mi także zasięg WiFi. Ten router Fritzbox (IP-Client) obsługuje z korytarza także sterownik WiFi bramy wjazdowej SBW-02, który jest zamontowany na zewnątrz w stalowym słupku bramy, jakieś 20 m od routera i nie zawsze jest do tego sterownika zasięg. Stalowy słupek go też ekranuje. A tu teraz patrzę, wszędzie idealny zasięg Zigbee i WiFi. Do drugiego czujnika dymu na poddaszu, dwa piętra wyżej, ma nawet 17% siły sygnału radia. Fantazja.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
george1255
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 7 times
Przecież na tej złej jakości zdjęć widać że pierwsza warstwa ma źle dobraną szerokość ścieżek i sa dziury koło napisów. „Profesjonalna” firma nie powinna tak drukować.
Jakby to jakiś kuzyn robił itd to ok ale firmie był to zwrócił
Zigbee nie powiększa zasięgu Wifi, wręcz przeciwnie, przy zle ustawionych kanałach może będzie tylko negatywnie wpływać.Jaroni wrote: Thu Apr 09, 2026 9:52 pm Spieszę donieść, że ta bramka Zigbee w tym miejscu w korytarzu na parterze chyba zwiększa mi także zasięg WiFi.
Parametr WiFi który pokazałeś dotyczy tylko bramki i jej połączenia.
Btw te uwagi zgłaszaj w temacie bramki a nie obudowy.
BUBLAKI.PL to raczej producent woreczkow a nie firmy drukujacej wiec mysle ze zabieg niezamierzonyzzrr wrote: Thu Apr 09, 2026 6:43 pm Ładne, trzeba przyznać. Jednak zapłaciłeś krocie. Nie mów @Jaroni że te zdjęcia z ładnie ułożonym woreczkiem z reklamą firmy to nie jest świadoma robota.
EDIT:
Po za tym brałem obudowy od Pietrasa (@Pietras81), dopiero byś zobaczył jak wygląda ładna obudowa.
george, wierz mi, tu naprawdę nie ma do czego się przyczepić, obudowy wyglądają jak ze sklepu, jak moduły Zamela. Przy tym świetle, aparat fałszuje kolor zielony, wina kamerki. Ostatnie zdjęcie odzwierciedla dokładnie kolor zielony. Wyjaśniłem, dlaczego ostatnią wypowiedź pociągnąłem w tym temacie. Gdybym ni z gruszki ni z pietruszki rozpoczął w innym dziale, byłoby zawracanie głowy.george1255 wrote: Fri Apr 10, 2026 4:28 am Przecież na tej złej jakości zdjęć widać że pierwsza warstwa ma źle dobraną szerokość ścieżek i sa dziury koło napisów. „Profesjonalna” firma nie powinna tak drukować.
Jakby to jakiś kuzyn robił itd to ok ale firmie był to zwrócił
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
@Jaroni, dam Ci koleżeńską radę. To jest wątek dotyczący obudów do ESP C6. I nie ma potrzeby zaśmiecać go Twoimi wywodami na temat cen, jakości, kolorów, firmy w której drukowałeś i wklejania informacji z AI o filamentach. Ktoś, kto będzie szukał obudowy będzie musiał przebijać się przez Twoje naście postów o Twojej obudowie. Nie ma potrzeby zaśmiecania wątku kilkunastoma zdjęciami Twojej obudowy. Podoba Ci się ta obudowa? Ok, cieszymy się razem z Tobą. Ja Ci jednak doradzam, abyś lepiej poświęcił ten czas na poczytanie Forum. To jest kopalnia wiedzy dotycząca Supli. Nie zadawałbyś wtedy np. takich pytań jak to: viewtopic.php?p=234106#p234106.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
george1255
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 7 times
Moduły Zamela nie mają drukowanej obudowy więc nie porównuj tych rzeczy bo to zupełnie inne produkty.Jaroni wrote: Fri Apr 10, 2026 8:23 am
george, wierz mi, tu naprawdę nie ma do czego się przyczepić, obudowy wyglądają jak ze sklepu, jak moduły Zamela.
I wierz mi bo trochę rzeczy już w swoich życiu wydrukowałem. Skoro Tobie odpowiada, to spoko, ale pierwsza warstwa czyli to co widzisz jest słabej jakości.
I tak jak Robert napisał, skup się na czytaniu forum zamiast pisaniu postów, wtedy może gdy będziesz coś kupował związanego z Supla to nie przepłacisz za słabo wykonany produkt jak w przypadku obudowy.
A kolor, w ogole nie jest zielony, kompletnie nie podobny do suplowej zieleni. To jakis zielony neon
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Panowie 
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją. Podobnie jest z gustem.
Odcieni zielonego w SUPLI było i jest sporo. Do tego każdy aparat to inaczej odwzoruje.
Dyskusje o tym, czy ktoś przepłacił, czy nie, są równie bezcelowe.
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją. Podobnie jest z gustem.
Odcieni zielonego w SUPLI było i jest sporo. Do tego każdy aparat to inaczej odwzoruje.
Dyskusje o tym, czy ktoś przepłacił, czy nie, są równie bezcelowe.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Masz rację, jak i moderator klew. Od dzisiaj ograniczam swoją aktywność na forum i nie będzie mnie nikt prowokował. Jak będę miał konkretne pytanie czy urządzenie do dodania, wiem gdzie się zwrócić. Będę być może obserwował, co inni wyczyniają. Miłego dnia Panowie.Robert Błaszczak wrote: Fri Apr 10, 2026 8:58 am @Jaroni, dam Ci koleżeńską radę. To jest wątek dotyczący obudów do ESP C6. I nie ma potrzeby zaśmiecać go Twoimi wywodami na temat cen, jakości, kolorów, firmy w której drukowałeś i wklejania informacji z AI o filamentach. Ktoś, kto będzie szukał obudowy będzie musiał przebijać się przez Twoje naście postów o Twojej obudowie. Nie ma potrzeby zaśmiecania wątku kilkunastoma zdjęciami Twojej obudowy. Podoba Ci się ta obudowa? Ok, cieszymy się razem z Tobą. Ja Ci jednak doradzam, abyś lepiej poświęcił ten czas na poczytanie Forum. To jest kopalnia wiedzy dotycząca Supli. Nie zadawałbyś wtedy np. takich pytań jak to: viewtopic.php?p=234106#p234106.
@Jaroni spokojnie. Tu nikt źle nie chce. Czasami ktoś sypnie docinkę, czasami dostajesz jakąś radę, to dotyczy nas wszystkich i każdy z nas to przechodził. To dobrze o Tobie świadczy że potrafisz się cieszyć nawet czasami z drobnych rzeczy. Ale po co np. wstawiasz po kilka razy takie samo zdjęcie. Czy kilka rzeczy o których już Ci wyżej koledzy wspomnieli. Po prostu jak nam wszystkim, czasami ktoś musi przyhamować emocje, czasami te złe a czasami nawet te dobre