Próbuję ogarnąć następujący problem. Z centralki alarmowej integra wystawiam na wyjściu status uzbrojenia alarmu. W Supla na podstawie zmiany stanu czujnika uzbrojenia alarmu i w reakcji na zdarzenie wysyłam powiadomienia o uzbrojeniu i rozbrojeniu. Niestety od czasu do czasu w stanie uzbrojenia dostaję informacje o rozbrojeniu i uzbrojeniu jedną po drugiej. Zakładam, że powodem jest "puszczenie" przekaźnika w centralce, gdyż obciążenie zasilacza centrali jest delikatnie mówiąc pod korek.
Postanowiłem zrobić obejście problemu w taki sposób: jeśli uzbrojenie następuje zaraz po rozbrojeniu to sceny przerywają się nawzajem. W tym celu:
* scena "rozbrojenie" uruchamia bez czekania dodatkową scenę "ubij uzbrojenie"
* scena "rozbrojenia" dalej czeka pół sekundy i dalej robi swoje (w tym wysyła komunikat o rozbrojeniu)
* scena "uzbrojenie" ubija na starcie scenę rozbrojenia, czeka pół sekundy i dalej robi swoje (w tym wysyła komunikat o uzbrojeniu)
* scena "ubij rozbrojenie" czeka pół sekundy po czym przerywa scenę uzbrojenia.
W założeniu, scena "uzbrojenie" powinna przerwać scenę "rozbrojenie" (to działa prawidłowo) i nie przerwać sceny "ubij rozbrojenie" (to też działa). Problem jest natomiast z przerwaniem sceny "uzbrojenie" przez scenę "ubij rozbrojenie". Scena ubijania wysyła do mnie (testowo) ładnie komunikaty przed i po akcji przerwania sceny uzbrojenia, ale samo ubicie już nie następuje (z pewnością cała scena uzbrojenia się wykonuje bo komunikat o uzbrojeniu wysyłam np 5 sekund później).
Efekt finalny - zawsze dostaję komunikat o uzbrojeniu. Jak piszę zbyt zawile dajcie znać, rozpiszę to lepiej
Ktoś coś? Inny pomysł? Zachodzą jakieś warunki zapętlania scen które powoduję ignorowanie wykonania przerwania sceny?