myxhir wrote: Fri Apr 17, 2026 6:17 pm
Tak to wygląda u mnie. Ale ja mam to przy wodzie ogrodowej także zużycie jest ciągle przez jakiś czas i ja robię taki myk że jak kończę podlewać to strzelam foto patrzę co jest i ew otwieram jeszcze raz wodę tak aby licznik dobrze złapał cyfry dlatego dla mnie byłoby pomocne robić to z apki a nie z clouda. Druga sprawa załatwia mi to przesyłanie odczytów do wspólnoty bo potrzebne jest zdjęcie licznika z stanem i nr zatem ergo mi pasuje. Nawet jakbym wymieniał licznik na impulsowy to równolegle bym to zostawił. Poza tym podzielam Twoje przemyślenia co do tego że szkoda że poszedł w odstawkę
Piszę post pod postem, ale mam ograniczone możliwości edycji, więc przepraszam.
@myxhir cieszę się, że podzielasz moje zdanie i mam nadzieję, że nie tylko moje.
Ja kamerką kontroluję licznik impulsowy i niekiedy wprowadzam korekty impulsów. Błędy tego impulsowego są prawdopodobnie spowodowane zbiegiem okoliczności przy niestabilnej instalacji - licznik zabudowany jest na odpływie do ogrodu i przy gwałtownym zamknięciu zaworu następuje minimalny ruch wsteczny kółka, co niekiedy powoduje naliczanie impulsów.
Kamerce wierzę zawsze, więc nie muszę schodzić do piwnicy, żeby podać odczyt do faktury. Podałem "za", ewentualne "przeciw" na pewno do opanowania.
edit: pierwsze zdanie nieaktualne