[Android] Wersja 26.04

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Wkrótce w Google Play na kanale beta pojawi się kolejne wydanie aplikacji Android - 26.04. List zmian:

✨ Nowe funkcje
- Dodano możliwość filtrowania listy powiadomień
- Dodano wsparcie dla termostatu grzewczo-chłodniczego (viewtopic.php?p=234020#p234020)
- Widok harmonogramu i timera termostatu dostosowano do trybu poziomego

🛠 Poprawki
- Naprawiono błąd który powodował ponowne wykonanie akcji NFC po obróceniu ekranu (viewtopic.php?p=234020#p233518)
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

A czy byłoby możliwe dla kanałów OCR dodać możliwość zrobienia zdjęcia i zatwierdzenia wyników dla ergo cam z poziomu apki ?
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Póki co projekt OCR został odłożony na półkę. Małe zainteresowanie, a co za tym idzie spadł mu priorytet.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
myxhir

pzygmunt wrote: Fri Apr 17, 2026 11:10 am Póki co projekt OCR został odłożony na półkę. Małe zainteresowanie, a co za tym idzie spadł mu priorytet.
Rozumiem ale jeśli wróciłby do łask to prośba o przemyślenie tej możliwości :)
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

pzygmunt wrote: Fri Apr 17, 2026 11:10 am Póki co projekt OCR został odłożony na półkę. Małe zainteresowanie, a co za tym idzie spadł mu priorytet.
Zastanawiam się ile "Ergo cam-ów" pracuje aktualnie w systemie Supla. Przed chwilą zajrzałem na odczyty - mam ok 30% błędnych (chyba wyjątkowo dużo) ale teraz już nie zrezygnowałbym z tego urządzenia. Nawet, gdyby jego rozwój został zarzucony, to obecna funkcjonalność pozwala na korzystanie z niego - chociaż w dość ograniczonym stopniu. Sądzę, że inni użytkownicy "kamerki" mają lepsze odczyty i tym bardziej nie będą z niej rezygnować. Urządzenie na pewno ma jeszcze potencjał😀, więc może kiedyś ...
myxhir

RomanG wrote: Fri Apr 17, 2026 3:05 pm
Zastanawiam się ile "Ergo cam-ów" pracuje aktualnie w systemie Supla. Przed chwilą zajrzałem na odczyty - mam ok 30% błędnych (chyba wyjątkowo dużo) ale teraz już nie zrezygnowałbym z tego urządzenia. Nawet, gdyby jego rozwój został zarzucony, to obecna funkcjonalność pozwala na korzystanie z niego - chociaż w dość ograniczonym stopniu. Sądzę, że inni użytkownicy "kamerki" mają lepsze odczyty i tym bardziej nie będą z niej rezygnować. Urządzenie na pewno ma jeszcze potencjał😀, więc może kiedyś ...
Tak to wygląda u mnie. Ale ja mam to przy wodzie ogrodowej także zużycie jest ciągle przez jakiś czas i ja robię taki myk że jak kończę podlewać to strzelam foto patrzę co jest i ew otwieram jeszcze raz wodę tak aby licznik dobrze złapał cyfry dlatego dla mnie byłoby pomocne robić to z apki a nie z clouda. Druga sprawa załatwia mi to przesyłanie odczytów do wspólnoty bo potrzebne jest zdjęcie licznika z stanem i nr zatem ergo mi pasuje. Nawet jakbym wymieniał licznik na impulsowy to równolegle bym to zostawił. Poza tym podzielam Twoje przemyślenia co do tego że szkoda że poszedł w odstawkę :(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
veeroos
Has thanked: 1 time

Szkoda że jeszcze nie ma do pobrania nowej wersji ze sklepu Play. Czekam na to żeby uruchomić mój układ i opublikować może dość fajny projekt 😉.
Zamel Mew-01, Zamel PEW-01, Zamel SBW-01, Zamel THW-01, Zamel SRW-01, Zamel mSLW-02, Auraton BOX + Indor Sensor, Airly Gate By Veeroos, Zigbee to Supla Gateway + sensors, Zamel SGW-01 and more

https://github.com/v33r005
RomanG

veeroos wrote: Fri Apr 17, 2026 6:44 pm Szkoda że jeszcze nie ma do pobrania nowej wersji ze sklepu Play. Czekam na to żeby uruchomić mój układ i opublikować może dość fajny projekt 😉.
Robert! Może potrzebujesz testera? 😉 Tylko nie wiem, czy podołam?! 🥴 Ciekaw jestem, co przygotowałeś!
veeroos
Has thanked: 1 time

RomanG wrote: Fri Apr 17, 2026 7:02 pm
veeroos wrote: Fri Apr 17, 2026 6:44 pm Szkoda że jeszcze nie ma do pobrania nowej wersji ze sklepu Play. Czekam na to żeby uruchomić mój układ i opublikować może dość fajny projekt 😉.
Robert! Może potrzebujesz testera? 😉 Tylko nie wiem, czy podołam?! 🥴 Ciekaw jestem, co przygotowałeś!
Sterownik do szklarni że sterowanie kątem otwarcia okien na kanale okien dachowych i regulacja otwierania termostem grzanie/chłodzenie (taki z 2 osobnymi wyjściami pod grzałkę i wentylator), dodatkowa zamykanie okien przy dużym wietrze. Okna otwieranie napędami liniowymi. Akurat tutaj to nie potrzebuję testera, ale jakbyś miał piec gazowy z komunikacją OpenTherm to może bym potrzebował testera 😉, ale to za jakiś czas.
Zamel Mew-01, Zamel PEW-01, Zamel SBW-01, Zamel THW-01, Zamel SRW-01, Zamel mSLW-02, Auraton BOX + Indor Sensor, Airly Gate By Veeroos, Zigbee to Supla Gateway + sensors, Zamel SGW-01 and more

https://github.com/v33r005
RomanG

myxhir wrote: Fri Apr 17, 2026 6:17 pm Tak to wygląda u mnie. Ale ja mam to przy wodzie ogrodowej także zużycie jest ciągle przez jakiś czas i ja robię taki myk że jak kończę podlewać to strzelam foto patrzę co jest i ew otwieram jeszcze raz wodę tak aby licznik dobrze złapał cyfry dlatego dla mnie byłoby pomocne robić to z apki a nie z clouda. Druga sprawa załatwia mi to przesyłanie odczytów do wspólnoty bo potrzebne jest zdjęcie licznika z stanem i nr zatem ergo mi pasuje. Nawet jakbym wymieniał licznik na impulsowy to równolegle bym to zostawił. Poza tym podzielam Twoje przemyślenia co do tego że szkoda że poszedł w odstawkę :(
Piszę post pod postem, ale mam ograniczone możliwości edycji, więc przepraszam.
@myxhir cieszę się, że podzielasz moje zdanie i mam nadzieję, że nie tylko moje.
Ja kamerką kontroluję licznik impulsowy i niekiedy wprowadzam korekty impulsów. Błędy tego impulsowego są prawdopodobnie spowodowane zbiegiem okoliczności przy niestabilnej instalacji - licznik zabudowany jest na odpływie do ogrodu i przy gwałtownym zamknięciu zaworu następuje minimalny ruch wsteczny kółka, co niekiedy powoduje naliczanie impulsów.
Kamerce wierzę zawsze, więc nie muszę schodzić do piwnicy, żeby podać odczyt do faktury. Podałem "za", ewentualne "przeciw" na pewno do opanowania.😀

edit: pierwsze zdanie nieaktualne😀

Return to “Android”