Problem: osobisty token z Cloud jest kasowany po godzinie
-
kerad
@pzygmunt czy coś sie dzieje aktualnie na serwerze svr28, bo co wygeneruje osobisty token dostępowy, to równo o kolejnej godzinie jest skasowany i już go nie widzę na swoim koncie i serwer który sie przez niego łączy tez wywala blad autoryzacji, bo nie istnieje?
-
kerad
Czekałem do głównej godziny żeby sie po raz piaty upewnić i znika całkowicie z UI tak jak wcześniejszymi razami. Od wczoraj mi sie to dzieje.
A ustawiam jak poniżej:
"Konto (Odczyt), Kanały (Odczyt, Wykonywanie akcji), Grupy kanałów (Odczyt, Wykonywanie akcji), Urządzenia we/wy (Odczyt), Lokalizacje (Odczyt)"
Aktualnie znów mam pusto w zakładce bezpieczeństwo, osobiste tokeny dostępowe...
Punktualnie o każdej pełnej godzinie kasuje z automatu token.
A ustawiam jak poniżej:
"Konto (Odczyt), Kanały (Odczyt, Wykonywanie akcji), Grupy kanałów (Odczyt, Wykonywanie akcji), Urządzenia we/wy (Odczyt), Lokalizacje (Odczyt)"
Aktualnie znów mam pusto w zakładce bezpieczeństwo, osobiste tokeny dostępowe...
Punktualnie o każdej pełnej godzinie kasuje z automatu token.
-
kerad
Mam wszystkie 4 zapisane, bo co znikał to generowałem nowy. To tylko napisz który będzie aktywny, bo już go nie zdołam odczytać.
Aktualnie nie widzę żadnego na swoim koncie, jak już wspomniałem.
Aktualnie nie widzę żadnego na swoim koncie, jak już wspomniałem.
-
kerad
To nie wiem kiedy była aktualizacja, ale dziś wszystkie kolejno znikały i aktualnie mam pusciutko. Daj proszę znać kiedy mogę wygenerować żeby przetrwał już dożywotnio. Dzieki
PS. Testowo wygenerowalem po godzinie 17 a o 18.00 już zniknął. Także póki co czekam na info od Ciebie.
PS. Testowo wygenerowalem po godzinie 17 a o 18.00 już zniknął. Także póki co czekam na info od Ciebie.
-
kerad
Dopiero teraz zauważyłem, wygenerowalem nowy token, potwierdzę z samego rana czy nie znikł i jest komunikacja. Dzięki
-
kerad
Potwierdzam, token przetrwał przez całą noc i wszystko poprawnie się komunikuje. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam