Problem: osobisty token z Cloud jest kasowany po godzinie

kerad

@pzygmunt czy coś sie dzieje aktualnie na serwerze svr28, bo co wygeneruje osobisty token dostępowy, to równo o kolejnej godzinie jest skasowany i już go nie widzę na swoim koncie i serwer który sie przez niego łączy tez wywala blad autoryzacji, bo nie istnieje?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Możliwe, że to jest jakiś bug po ostatniej aktualizacji. Zweryfikujemy.
Jaki zakres uprawnień ustawiasz ? Czy z UI też znika ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
kerad

Czekałem do głównej godziny żeby sie po raz piaty upewnić i znika całkowicie z UI tak jak wcześniejszymi razami. Od wczoraj mi sie to dzieje.
A ustawiam jak poniżej:
"Konto (Odczyt), Kanały (Odczyt, Wykonywanie akcji), Grupy kanałów (Odczyt, Wykonywanie akcji), Urządzenia we/wy (Odczyt), Lokalizacje (Odczyt)"
Aktualnie znów mam pusto w zakładce bezpieczeństwo, osobiste tokeny dostępowe...
Punktualnie o każdej pełnej godzinie kasuje z automatu token.
pzygmunt

Już wstępnie wiemy w czym problem.
Nie usuwaj starych tokenów.
kerad

Mam wszystkie 4 zapisane, bo co znikał to generowałem nowy. To tylko napisz który będzie aktywny, bo już go nie zdołam odczytać.
Aktualnie nie widzę żadnego na swoim koncie, jak już wspomniałem.
pzygmunt

To co zniknęły to ich już nie ma. Dotyczy tylko, które zostały wygenerowane po aktualizacji.
kerad

To nie wiem kiedy była aktualizacja, ale dziś wszystkie kolejno znikały i aktualnie mam pusciutko. Daj proszę znać kiedy mogę wygenerować żeby przetrwał już dożywotnio. Dzieki

PS. Testowo wygenerowalem po godzinie 17 a o 18.00 już zniknął. Także póki co czekam na info od Ciebie.
pzygmunt

Wrzuciłem poprawkę na dwój serwer i jeszcze na svr11. Daj znać czy wszystko działa. Jeśli tak to wrzucę poprawkę na resztę dotkniętych maszyn.
kerad

Dopiero teraz zauważyłem, wygenerowalem nowy token, potwierdzę z samego rana czy nie znikł i jest komunikacja. Dzięki
kerad

Potwierdzam, token przetrwał przez całą noc i wszystko poprawnie się komunikuje. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam

Return to “Ogólna dyskusja”