Wyłączanie przekaźnika po połączeniu się z siecią wifi

artur99

Siemanko, raz na jakiś czas rozłącza mi się z siecią wifi przekaźnik sonoff odpowiadający za oświetlenie, mam ustawiony harmonogram na włączenie od 20.00 do 23.00, często jednak zdarza się, że rozłączy się przed 23, a połączy po 23 i oświetlenie nadal się świeci. Czy jest jakaś możliwość, że gdy się połączy w czasie harmonogramu to żeby nic przekaźnik nie robił, a gdy połączy się po, to żeby wyłączył się?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

artur99 wrote: Sun May 10, 2026 9:06 am Siemanko, raz na jakiś czas rozłącza mi się z siecią wifi przekaźnik sonoff odpowiadający za oświetlenie...
A nie prościej zlikwidować przyczynę problemu?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
artur99

Robert Błaszczak wrote: Sun May 10, 2026 9:20 am
artur99 wrote: Sun May 10, 2026 9:06 am Siemanko, raz na jakiś czas rozłącza mi się z siecią wifi przekaźnik sonoff odpowiadający za oświetlenie...
A nie prościej zlikwidować przyczynę problemu?
Zmieniłem już router, zmieniłem już sonoffa i problem nadal ten sam, przyzwyczaiłem się, nie zdarza się to często więc jest ok, natomiast pomyślałem, że zadam tu pytanie, bo może da się to zrobić tak jak napisałem wyżej
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

artur99 wrote: Sun May 10, 2026 1:51 pm Zmieniłem już router, zmieniłem już sonoffa i problem nadal ten sam, przyzwyczaiłem się, nie zdarza się to często więc jest ok, natomiast pomyślałem, że zadam tu pytanie, bo może da się to zrobić tak jak napisałem wyżej
Moim zdaniem nie ustawisz tego tak, jak sobie to obmyśliłeś. Dlatego pisałem o likwidacji źródła problemu. Jaką masz siłę sygnału Wi-Fi i wartość RSSI na tym sonoffie?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
artur99

Robert Błaszczak wrote: Sun May 10, 2026 5:44 pm
artur99 wrote: Sun May 10, 2026 1:51 pm Zmieniłem już router, zmieniłem już sonoffa i problem nadal ten sam, przyzwyczaiłem się, nie zdarza się to często więc jest ok, natomiast pomyślałem, że zadam tu pytanie, bo może da się to zrobić tak jak napisałem wyżej
Moim zdaniem nie ustawisz tego tak, jak sobie to obmyśliłeś. Dlatego pisałem o likwidacji źródła problemu. Jaką masz siłę sygnału Wi-Fi i wartość RSSI na tym sonoffie?
Nie ma takich informacji
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

artur99 wrote: Sun May 10, 2026 7:30 pm Nie ma takich informacji
Masz tam jakiś stary soft.
Sprawdź jeszcze czy w apce nie ma (i)
Jeśli nie to warto wgrać coś nowszego, może problem się rozwiąże dzięki aktualizacji
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”