Wyłączanie przekaźnika po połączeniu się z siecią wifi
-
artur99
Siemanko, raz na jakiś czas rozłącza mi się z siecią wifi przekaźnik sonoff odpowiadający za oświetlenie, mam ustawiony harmonogram na włączenie od 20.00 do 23.00, często jednak zdarza się, że rozłączy się przed 23, a połączy po 23 i oświetlenie nadal się świeci. Czy jest jakaś możliwość, że gdy się połączy w czasie harmonogramu to żeby nic przekaźnik nie robił, a gdy połączy się po, to żeby wyłączył się?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
A nie prościej zlikwidować przyczynę problemu?artur99 wrote: Sun May 10, 2026 9:06 am Siemanko, raz na jakiś czas rozłącza mi się z siecią wifi przekaźnik sonoff odpowiadający za oświetlenie...
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
artur99
Zmieniłem już router, zmieniłem już sonoffa i problem nadal ten sam, przyzwyczaiłem się, nie zdarza się to często więc jest ok, natomiast pomyślałem, że zadam tu pytanie, bo może da się to zrobić tak jak napisałem wyżejRobert Błaszczak wrote: Sun May 10, 2026 9:20 amA nie prościej zlikwidować przyczynę problemu?artur99 wrote: Sun May 10, 2026 9:06 am Siemanko, raz na jakiś czas rozłącza mi się z siecią wifi przekaźnik sonoff odpowiadający za oświetlenie...
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Moim zdaniem nie ustawisz tego tak, jak sobie to obmyśliłeś. Dlatego pisałem o likwidacji źródła problemu. Jaką masz siłę sygnału Wi-Fi i wartość RSSI na tym sonoffie?artur99 wrote: Sun May 10, 2026 1:51 pm Zmieniłem już router, zmieniłem już sonoffa i problem nadal ten sam, przyzwyczaiłem się, nie zdarza się to często więc jest ok, natomiast pomyślałem, że zadam tu pytanie, bo może da się to zrobić tak jak napisałem wyżej
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
artur99
Nie ma takich informacjiRobert Błaszczak wrote: Sun May 10, 2026 5:44 pmMoim zdaniem nie ustawisz tego tak, jak sobie to obmyśliłeś. Dlatego pisałem o likwidacji źródła problemu. Jaką masz siłę sygnału Wi-Fi i wartość RSSI na tym sonoffie?artur99 wrote: Sun May 10, 2026 1:51 pm Zmieniłem już router, zmieniłem już sonoffa i problem nadal ten sam, przyzwyczaiłem się, nie zdarza się to często więc jest ok, natomiast pomyślałem, że zadam tu pytanie, bo może da się to zrobić tak jak napisałem wyżej
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.