a zobacz w cloud czy masz ustawione czasy otwarcia/ zamknięcia, bo efektem kalibracji powinien być chyba ustalony czas . możesz tez im ręcznie wpisać czas jaki jest potrzebny na przejazd góra/dółbenzema17 wrote: Mon May 11, 2026 11:40 am I mogę się bawić wizualizacją okna i te rolety nie reagują, ani też przy wciskaniu przycisków.
Po prostu w "Grupie" te rolety w żaden sposób nie reagują.
Zauważyłem teraz, że nawet jak je zamknę/otworzę pojedynczo to nie zmienia się ich wizualizacja w aplikacji i pokazuje non stop jako odsłonięte.
Kalibracja rolet bez reakcji
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Jak sterowniki rolet nie są skalibrowane, to Supla nie wie czy są otwarte czy zamknięte. Sterowanie z fizycznych przycisków będzie działać, tak jak piszesz.
Kalibrację robisz z apki lub za Cloud. Poniżej zrzuty jak to zrobić z Cloud. Wchodzisz na kanał sterownika rolety i podajesz czasy otwarcia/zamknięcia i ewentualnie dolą pozycję. Po zatwierdzeniu klikasz 'Kalibruj' i potwierdzasz. Czekasz aż roleta się podniesie lub opuści, nie zawsze podczas kalibracji będziesz miał ruch pancerza, ale zawsze słychać któryś przekaźnik
Kalibrację robisz z apki lub za Cloud. Poniżej zrzuty jak to zrobić z Cloud. Wchodzisz na kanał sterownika rolety i podajesz czasy otwarcia/zamknięcia i ewentualnie dolą pozycję. Po zatwierdzeniu klikasz 'Kalibruj' i potwierdzasz. Czekasz aż roleta się podniesie lub opuści, nie zawsze podczas kalibracji będziesz miał ruch pancerza, ale zawsze słychać któryś przekaźnik
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
benzema17
Udało się !
Faktycznie po sprawdzeniu bardziej dokładnie w Cloud okazało się, że z jakiegoś powodu wartości czasu otwarcia/zamknięcia były wyzerowane.
Być może spowodowane jest to, że syn bawił się włącznikami przy oknie wielokrotnie wciskając jeden lub drugi przycisk w krótkim odstępie czasu (to tylko moje przypuszczenie)?
Dziękuję Wam za pomoc
Faktycznie po sprawdzeniu bardziej dokładnie w Cloud okazało się, że z jakiegoś powodu wartości czasu otwarcia/zamknięcia były wyzerowane.
Być może spowodowane jest to, że syn bawił się włącznikami przy oknie wielokrotnie wciskając jeden lub drugi przycisk w krótkim odstępie czasu (to tylko moje przypuszczenie)?
Dziękuję Wam za pomoc
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Chyba mało prawdopodobne, może poprzedni właściciel próbował zresetować moduły itd. Nawjażniejsze ża działa, te czasy pracy silnika się same nie resetują także powinno działać niezawodnie.benzema17 wrote: Tue May 12, 2026 6:37 am Być może spowodowane jest to, że syn bawił się włącznikami przy oknie wielokrotnie wciskając jeden lub drugi przycisk w krótkim odstępie czasu (to tylko moje przypuszczenie)?
Życzę powodzenia z Suplą w dalszej rozbudowie systemu
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Przyciskami mógłby co najwyżej zresetować do ustawień fabrycznych, ale wtedy nie łączyłyby się z Wi-Fi i serwerem,a po dodaniu do tego samego konta, czasy by się i tak ustawiły
Najlepsze suple dla Twojego domu