Edytowałem w międzyczasie poprzednią wypowiedź: "Jak zielona dioda nawet nie mrugnie, to chyba nawet żadnego loga bym nie wygenerował.".vajera wrote: Tue May 12, 2026 1:11 pmA) Uszkodzony czujnik.Jaroni wrote: Tue May 12, 2026 1:03 pm Żadną metodą nie idzie sparować tego pierwotnego czujnika z tematu, nic się nie dzieje przy parowaniu w Cloud, GUI czy przez bramkę i teraz w ogóle żadnego wyniku nie zapodaje w GUI. Trzeba nad tym popracować.Code: Select all
Last binding result ...
B) Słabe baterie.
C) Inna przyczyna - spróbuj zebrać logi z procesu parowania czujnika - pamiętaj o tym, żeby najpierw uruchomić parowanie w obrębie bramki.
W czujniku tak jak w tym drugim zaczyna niebieska diodka migać, ale nawet w obrębie bramki zielona diodka w bramce nawet nie zamruga tylko stale świeci przy uruchomionym procesie parowania. Otrzymałem właśnie testową płytkę, może spróbuję wgrać soft z log i zobaczę, czy coś wygeneruje, ale raczej wątpię. Przy wcześniejszym sofcie GUI wypluwało:
Code: Select all
Unknown model::TS0601, no binding is possible
Unknown model _TZE284_bquwrqh1::TS0601, no binding is possibleTen drugi czujnik z odległości bez problemu z pokoju na piętrze sparowałem.
Edit:
Zmieniłem baterie, albo podgiąłem blaszki i też się sparował.
Albo po prostu potrzebował resetu (wyjęcia baterii), po wcześniejszych próbach parowania i bramka go pamiętała.