[Android] Wersja v26.05

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

W Google play czeka już na weryfikację kolejna wersja aplikacji - v26.05. Lista zmian:

✨ Nowe funkcje:
- W ustawieniach aplikacji pojawiła się nowa opcja pozwalająca ukryć kanały niedostępne ze względu na konfigurację urządzenia (Są to kanały widoczne w aplikacji jako offline z wykrzyknikiem, który zawiera komunikat "Kanał nie jest dostępny ze względu na konfigurację. Zalecamy ukrycie kanału, aby nie był widoczny w aplikacji.")
- W ustawieniach kanałów licznika impulsów oraz licznika energii pojawiły się nowe opcje wyboru co ma być pokazane na liście. Jest teraz możliwy wybór agregowanych danych. Dla przykładu można wybrać, aby pokazywała się energia czynna pobrana z ostatnich 30 dni lub od początku bieżącego tygodnia.

🛠 Poprawki:
- Poprawiono działanie suwaka kontrolującego nachylenie żaluzji fasadowych. Dotknięcie w dowolnym miejscu ustawia prawidłową pozycję.
- Poprawiono sposób odświeżania ikon dla kanałów czujników (Poprawka, która powinna rozwiązać problem z tego wątku: viewtopic.php?t=18517).
- Poprawiono sposób przesyłania formularzy logowania i ustawiania hasła na nowych urządzeniach.
- Dodano wsparcie dla urządzeń z prefixem SSID "VARILIGHT-".

Zapraszam do testowania i dzielenia się uwagami :)
Last edited by mipolansk on Wed May 20, 2026 12:45 pm, edited 1 time in total.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

mipolansk wrote: Wed May 20, 2026 7:28 am - W ustawieniach kanałów licznika impulsów oraz licznika energii pojawiły się nowe opcje wyboru co ma być pokazane na liście. Jest teraz możliwy wybór agregowanych danych. Dla przykładu można wybrać, aby pokazywała się energia czynna pobrana z ostatnich 30 dni lub od początku bieżącego tygodnia.
Ja bym to dał "wężykiem" :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Google coś znowu przytrzymuje, że jeszcze się nie pojawiła nowa wersja?
mipolansk

Tak, status jest cały czas "w weryfikacji".
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Takie pytanie. Mam otwarta apke na Androidzie i IOS. Na jednym zmieniam stan urządzenia to pojawia się info na drugim. Zauważyłem że te dymki są mocno na dole i nie widac opisu -zwlaszcza IOS. Android 16 z one ui 8.5 Galaxy s23+ oraz IOS 26.5 pro max 13 na obu wersja 26.4 apki
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
mipolansk

To jest dość stara funkcja i chyba rzadko używana, ale postaram się ją przywrócić do prawidłowego funkcjonowania.

A przy okazji, google zaakceptował wczoraj wersje, więc powinna się zacząć pojawiać :)
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

mipolansk wrote: Fri May 29, 2026 11:02 am To jest dość stara funkcja i chyba rzadko używana, ale postaram się ją przywrócić do prawidłowego funkcjonowania.
Szczerze mówiąc pierwszy raz to widzę :lol:
mipolansk wrote: Fri May 29, 2026 11:02 am A przy okazji, google zaakceptował wczoraj wersje, więc powinna się zacząć pojawiać :)
Potwierdzam, w nocy mi się aplikacja zaktualizowała.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

mipolansk wrote: Fri May 29, 2026 11:02 am To jest dość stara funkcja i chyba rzadko używana, ale postaram się ją przywrócić do prawidłowego funkcjonowania.

A przy okazji, google zaakceptował wczoraj wersje, więc powinna się zacząć pojawiać :)
Ja bym się nie zorientował gdyby żona nie załączyła światła z swojego telefonu w momencie gdy miałem odpalona aplikacje :)
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Dla mnie to jedna z bardziej przydatnych funkcji w aplikacji. Raz namierzyłem nawet "dowcipnisia" co się światłem bawił, a przyznać się nie chciał ;)
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Czy viewtopic.php?t=18579 może wiązać się z tą wersją?

Return to “Android”