Cloud 26.05. nazwy Lokalizacji
Cześć. Zauważyłem dziś mały problem. Nie można tak jak kiedyś wypośrodkować nazwy lokalizacji w Cloudzie aby w apk SUPLI na komórce nazwa była nie od lewej lecz na środku. Ilekroć poprzedzę nazwę spacjami to w momencie zapisu zmian, powraca na miejsce od lewej. Jest to zamierzone w tej wersji czy to nadaje się do poprawy?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Trzymanie w bazie danych rekordów rozpoczynających się od iluś spacji to proszenie się o kłopoty. Więc moim zdaniem jest to celowy zabieg.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Serio, i tyle? Przed tem było to możliwe, dlatego pytam bo dla użytkowników może to być jakąś anomalią. hmm. A co tam, po prostu nie będę dodawał nowych
i stare będą na środku a nowe poprzedzę myślnikiem? Dla mnie to nie problem
Nazwy lokalizacji w apkach są wyrównywane do lewej. Twoja próba ustawienia tekstu na środku poprzez dodawanie spacji przed nazwą było jakimś obejściem braku właściwej funkcji. Nie mówiąc już o tym, że na różnych wielkościach ekranów wyglądało to pewnie inaczej.endrju_88 wrote: Fri May 29, 2026 12:52 pm Cześć. Zauważyłem dziś mały problem. Nie można tak jak kiedyś wypośrodkować nazwy lokalizacji w Cloudzie aby w apk SUPLI na komórce nazwa była nie od lewej lecz na środku. Ilekroć poprzedzę nazwę spacjami to w momencie zapisu zmian, powraca na miejsce od lewej. Jest to zamierzone w tej wersji czy to nadaje się do poprawy?
Czy nie lepiej byłoby wprowadzić w apkach opcję dla wyrównania nazw lokalizacji?
@pzygmunt, @mipolansk , @klew, @fracz ?
Dla Michała pewnie to 3minuty roboty, no może 5
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jestem zalesny8 wrote: Sat May 30, 2026 1:29 pm Czy nie lepiej byłoby wprowadzić w apkach opcję dla wyrównania nazw lokalizacji?
Dla Michała pewnie to 3minuty roboty, no może 5![]()
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Masz rację, radziłem sobie tym co jest, przesuwałem nazwy bo według mnie lepiej to wygląda, ale o gustach się nie dyskutuje. Dobrze, że spojrzałeś na ten temat swoim okiem i napisałeś o tym potencjalnym rozwiązaniu. Fajnie jak by tą opcję do wyboru udało się dodać. A wtedy było by ustawiane kto jak woli.lesny8 wrote: Sat May 30, 2026 1:29 pmNazwy lokalizacji w apkach są wyrównywane do lewej. Twoja próba ustawienia tekstu na środku poprzez dodawanie spacji przed nazwą było jakimś obejściem braku właściwej funkcji. Nie mówiąc już o tym, że na różnych wielkościach ekranów wyglądało to pewnie inaczej.endrju_88 wrote: Fri May 29, 2026 12:52 pm Cześć. Zauważyłem dziś mały problem. Nie można tak jak kiedyś wypośrodkować nazwy lokalizacji w Cloudzie aby w apk SUPLI na komórce nazwa była nie od lewej lecz na środku. Ilekroć poprzedzę nazwę spacjami to w momencie zapisu zmian, powraca na miejsce od lewej. Jest to zamierzone w tej wersji czy to nadaje się do poprawy?
Czy nie lepiej byłoby wprowadzić w apkach opcję dla wyrównania nazw lokalizacji?
Dla Michała pewnie to 3minuty roboty, no może 5![]()