Cloud 26.05. nazwy Lokalizacji

endrju_88
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Cześć. Zauważyłem dziś mały problem. Nie można tak jak kiedyś wypośrodkować nazwy lokalizacji w Cloudzie aby w apk SUPLI na komórce nazwa była nie od lewej lecz na środku. Ilekroć poprzedzę nazwę spacjami to w momencie zapisu zmian, powraca na miejsce od lewej. Jest to zamierzone w tej wersji czy to nadaje się do poprawy?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Trzymanie w bazie danych rekordów rozpoczynających się od iluś spacji to proszenie się o kłopoty. Więc moim zdaniem jest to celowy zabieg.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
endrju_88

Serio, i tyle? Przed tem było to możliwe, dlatego pytam bo dla użytkowników może to być jakąś anomalią. hmm. A co tam, po prostu nie będę dodawał nowych 🥴 i stare będą na środku a nowe poprzedzę myślnikiem? Dla mnie to nie problem
pzygmunt
Been thanked: 59 times

W nowym cloud był wymieniony framework razem z ORM-em. Pewnie tam coś się zmieniło co automatycznie obcina białe znaki. Zgłoszone Wojtkowi.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

endrju_88 wrote: Fri May 29, 2026 12:52 pm Cześć. Zauważyłem dziś mały problem. Nie można tak jak kiedyś wypośrodkować nazwy lokalizacji w Cloudzie aby w apk SUPLI na komórce nazwa była nie od lewej lecz na środku. Ilekroć poprzedzę nazwę spacjami to w momencie zapisu zmian, powraca na miejsce od lewej. Jest to zamierzone w tej wersji czy to nadaje się do poprawy?
Nazwy lokalizacji w apkach są wyrównywane do lewej. Twoja próba ustawienia tekstu na środku poprzez dodawanie spacji przed nazwą było jakimś obejściem braku właściwej funkcji. Nie mówiąc już o tym, że na różnych wielkościach ekranów wyglądało to pewnie inaczej.

Czy nie lepiej byłoby wprowadzić w apkach opcję dla wyrównania nazw lokalizacji?
@pzygmunt, @mipolansk , @klew, @fracz ?

Dla Michała pewnie to 3minuty roboty, no może 5 :)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

lesny8 wrote: Sat May 30, 2026 1:29 pm Czy nie lepiej byłoby wprowadzić w apkach opcję dla wyrównania nazw lokalizacji?

Jestem za ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
endrju_88

lesny8 wrote: Sat May 30, 2026 1:29 pm
endrju_88 wrote: Fri May 29, 2026 12:52 pm Cześć. Zauważyłem dziś mały problem. Nie można tak jak kiedyś wypośrodkować nazwy lokalizacji w Cloudzie aby w apk SUPLI na komórce nazwa była nie od lewej lecz na środku. Ilekroć poprzedzę nazwę spacjami to w momencie zapisu zmian, powraca na miejsce od lewej. Jest to zamierzone w tej wersji czy to nadaje się do poprawy?
Nazwy lokalizacji w apkach są wyrównywane do lewej. Twoja próba ustawienia tekstu na środku poprzez dodawanie spacji przed nazwą było jakimś obejściem braku właściwej funkcji. Nie mówiąc już o tym, że na różnych wielkościach ekranów wyglądało to pewnie inaczej.

Czy nie lepiej byłoby wprowadzić w apkach opcję dla wyrównania nazw lokalizacji?

Masz rację, radziłem sobie tym co jest, przesuwałem nazwy bo według mnie lepiej to wygląda, ale o gustach się nie dyskutuje. Dobrze, że spojrzałeś na ten temat swoim okiem i napisałeś o tym potencjalnym rozwiązaniu. Fajnie jak by tą opcję do wyboru udało się dodać. A wtedy było by ustawiane kto jak woli.

Return to “CLOUD”