Supla Row -01 i włączniki bezprzewodowe

Sterownik jednokanałowy
lukasz1984

Witam.
Mam taki temat, z rozdzielni po bezpieczniku B10 wychodzi kabel 3x1.5 na zewnątrz do lampek.
Czy idzie zrobić to tak, żeby lampki działały po 2 wyłącznikach bezprzewodowych i dodatkowo na supli?
Plan był też taki, aby ustawić a aplikacji że po otwarciu/zamknięciu bramy lampy zapalały się na ok 5 minut, ale dodatkowo aby działały poprzez wyłączniki.
Będę wdzięczny za pomoc...

Pozdrawiam,
Łukasz
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Możesz tak zrobić tylko włączniki muszą mieć jakieś zasilanie. Najlepiej 230V bo wtedy możesz zastosować RNW-01.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lukasz1984

Z 230 nie będzie problemu. A czy podpowiesz jak to podłączyć żeby nic nie wybuchło?:)
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

lukasz1984 wrote: Sun Jun 07, 2026 7:16 pm Witam.
Mam taki temat, z rozdzielni po bezpieczniku B10 wychodzi kabel 3x1.5 na zewnątrz do lampek.
Czy idzie zrobić to tak, żeby lampki działały po 2 wyłącznikach bezprzewodowych i dodatkowo na supli?
Plan był też taki, aby ustawić a aplikacji że po otwarciu/zamknięciu bramy lampy zapalały się na ok 5 minut, ale dodatkowo aby działały poprzez wyłączniki.
Będę wdzięczny za pomoc...

Pozdrawiam,
Łukasz
A jak masz teraz? Czym włączasz te oświetlenie na zewnątrz? Obie lampy teraz działają razem czy mają osobne łączniki?
lukasz1984

Jeden obwód, jest kilka lamp na jednym kablu, włączam na krótko esem, bo od bezpiecznika od razu na zewnątrz idzie kabel.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

lukasz1984 wrote: Sun Jun 07, 2026 8:03 pm Jeden obwód, jest kilka lamp na jednym kablu, włączam na krótko esem, bo od bezpiecznika od razu na zewnątrz idzie kabel.
Dziwne, że nikt po drodze nie zainstalował żadnego łącznika. Nie wiem jak to jest u ciebie poprowadzone. Przewód między "eską" a pierwszą lampą jest poprowadzony na zewnątrz czyli np w rurce instalacyjnej czy jest ukryty np pod tynkiem, poprowadzony ziemią?

Return to “ZAMEL ROW-01”