Witam.
Mam taki temat, z rozdzielni po bezpieczniku B10 wychodzi kabel 3x1.5 na zewnątrz do lampek.
Czy idzie zrobić to tak, żeby lampki działały po 2 wyłącznikach bezprzewodowych i dodatkowo na supli?
Plan był też taki, aby ustawić a aplikacji że po otwarciu/zamknięciu bramy lampy zapalały się na ok 5 minut, ale dodatkowo aby działały poprzez wyłączniki.
Będę wdzięczny za pomoc...
Pozdrawiam,
Łukasz
Supla Row -01 i włączniki bezprzewodowe
-
lukasz1984
Z 230 nie będzie problemu. A czy podpowiesz jak to podłączyć żeby nic nie wybuchło?:)
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
A jak masz teraz? Czym włączasz te oświetlenie na zewnątrz? Obie lampy teraz działają razem czy mają osobne łączniki?lukasz1984 wrote: Sun Jun 07, 2026 7:16 pm Witam.
Mam taki temat, z rozdzielni po bezpieczniku B10 wychodzi kabel 3x1.5 na zewnątrz do lampek.
Czy idzie zrobić to tak, żeby lampki działały po 2 wyłącznikach bezprzewodowych i dodatkowo na supli?
Plan był też taki, aby ustawić a aplikacji że po otwarciu/zamknięciu bramy lampy zapalały się na ok 5 minut, ale dodatkowo aby działały poprzez wyłączniki.
Będę wdzięczny za pomoc...
Pozdrawiam,
Łukasz
-
lukasz1984
Jeden obwód, jest kilka lamp na jednym kablu, włączam na krótko esem, bo od bezpiecznika od razu na zewnątrz idzie kabel.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Dziwne, że nikt po drodze nie zainstalował żadnego łącznika. Nie wiem jak to jest u ciebie poprowadzone. Przewód między "eską" a pierwszą lampą jest poprowadzony na zewnątrz czyli np w rurce instalacyjnej czy jest ukryty np pod tynkiem, poprowadzony ziemią?lukasz1984 wrote: Sun Jun 07, 2026 8:03 pm Jeden obwód, jest kilka lamp na jednym kablu, włączam na krótko esem, bo od bezpiecznika od razu na zewnątrz idzie kabel.