SUPLA & QNAP
-
dudu
Dockera instaluje się przez Container Station? Jak tak to lipa bo ten model nie ma tej opcji i nie można jej doinstalować. Sprawdzałem kiedyś jak czytałem o MQTT bo chciałem serwer MQTT na nim postawić.
-
dudu
Ok. Znalazłem instrukcję jak zalogować się przez SSH. Źródła rozumiem że zgodnie z FAQ pobrać? Czy abym np. zdalnie mógł wtedy sobie z telefonu z pracy podejrzeć co się w domu dzieje to muszę mieć jakiś stały adres IP od mojego dostawcy? Chodzi o dostęp do Qnap z zewnątrz. Muszę od nowa wprowadzać Sonoffy w tryb konfiguracji aby zmienić adres serwera?
-
dudu
Ok. Ale wystarczy 1 adres stały zewnętrzny IP dla routera mojego do którego jest podłączony NAS czy też dla NAS dodatkowo?
-
rocko
Witam , zainstalowałem suple na swoim qnapie zgodnie z instrukcją z pierwszego postu , strona logowania otwiera się prawidłowo jednak po wpisaniu loginu i hasła dostaje taki komunikat - Ta witryna jest nieosiągalna, Serwer 192.168.178.205 odrzucił połączenie, ERR_CONNECTION_REFUSED - jak z tym sobie poradzić?
-
mariusz_70
Tu masz rozwiązanie swojego problemu - miałem podobnie
https://forum.qnap.net.pl/threads/conta ... pla.23898/
https://forum.qnap.net.pl/threads/conta ... pla.23898/
-
maroko
Cześć, mam problem z instalacją na qnapie.
W container station mimo podanych danych w preferences -> application respository nie wynajduje mi supli do instalacji.
Spróbowałem znaleźć ją ręcznie co się udało, ale mam tylko cloud i server w różnych wersjach.. Brak bazy. Oczywiście nie uruchamia się.
Dlaczego nie mogę znaleźć supli do instalacji po repozytorium?
W container station mimo podanych danych w preferences -> application respository nie wynajduje mi supli do instalacji.
Spróbowałem znaleźć ją ręcznie co się udało, ale mam tylko cloud i server w różnych wersjach.. Brak bazy. Oczywiście nie uruchamia się.
Dlaczego nie mogę znaleźć supli do instalacji po repozytorium?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by maroko on Fri Oct 26, 2018 9:57 am, edited 1 time in total.