SUPLA & QNAP

Post Reply
dudu
Posts: 53
Joined: Sun Feb 25, 2018 8:54 pm

Tue Mar 20, 2018 1:55 pm

Dockera instaluje się przez Container Station? Jak tak to lipa bo ten model nie ma tej opcji i nie można jej doinstalować. Sprawdzałem kiedyś jak czytałem o MQTT bo chciałem serwer MQTT na nim postawić.
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Mar 20, 2018 2:06 pm

Zaloguj się przez SSH i zainstaluj ze źródeł
dudu
Posts: 53
Joined: Sun Feb 25, 2018 8:54 pm

Tue Mar 20, 2018 3:26 pm

Ok. Znalazłem instrukcję jak zalogować się przez SSH. Źródła rozumiem że zgodnie z FAQ pobrać? Czy abym np. zdalnie mógł wtedy sobie z telefonu z pracy podejrzeć co się w domu dzieje to muszę mieć jakiś stały adres IP od mojego dostawcy? Chodzi o dostęp do Qnap z zewnątrz. Muszę od nowa wprowadzać Sonoffy w tryb konfiguracji aby zmienić adres serwera?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Mar 20, 2018 3:31 pm

Źródła docker-a ze strony dockera.
Musisz mieć publiczny adres IP i jakiegoś dyndns-a lub stały adres IP.
Urządzenia musisz na nowo przekonfigurować.
dudu
Posts: 53
Joined: Sun Feb 25, 2018 8:54 pm

Tue Mar 20, 2018 7:45 pm

Ok. Ale wystarczy 1 adres stały zewnętrzny IP dla routera mojego do którego jest podłączony NAS czy też dla NAS dodatkowo?
tijo
Posts: 130
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Wed Mar 21, 2018 6:22 pm

wystarczy 1 publiczny adres...przekierowujesz porty TCP 2015 i 2016 na routerze na adres qnap-a i urządzenia się łączą na tych portach, tak samo jak i aplikacja w telefonie.
dudu
Posts: 53
Joined: Sun Feb 25, 2018 8:54 pm

Wed Mar 21, 2018 6:55 pm

Ok. Dzięki.
rocko
Posts: 8
Joined: Tue Dec 19, 2017 1:07 pm

Fri Jul 13, 2018 3:42 pm

Witam , zainstalowałem suple na swoim qnapie zgodnie z instrukcją z pierwszego postu , strona logowania otwiera się prawidłowo jednak po wpisaniu loginu i hasła dostaje taki komunikat - Ta witryna jest nieosiągalna, Serwer 192.168.178.205 odrzucił połączenie, ERR_CONNECTION_REFUSED - jak z tym sobie poradzić?
mariusz_70
Posts: 51
Joined: Thu Nov 10, 2016 5:51 pm

Sun Jul 15, 2018 8:56 am

Tu masz rozwiązanie swojego problemu - miałem podobnie
https://forum.qnap.net.pl/threads/conta ... pla.23898/
maroko
Posts: 135
Joined: Sun Sep 30, 2018 7:14 pm

Fri Oct 26, 2018 9:22 am

Cześć, mam problem z instalacją na qnapie.
W container station mimo podanych danych w preferences -> application respository nie wynajduje mi supli do instalacji.
Spróbowałem znaleźć ją ręcznie co się udało, ale mam tylko cloud i server w różnych wersjach.. Brak bazy. Oczywiście nie uruchamia się.
Dlaczego nie mogę znaleźć supli do instalacji po repozytorium?
qnap3.png
qnap3.png (46.96 KiB) Viewed 2089 times
qnap1.png
qnap1.png (69.54 KiB) Viewed 2089 times
qnap2.png
qnap2.png (66.95 KiB) Viewed 2089 times
Last edited by maroko on Fri Oct 26, 2018 9:57 am, edited 1 time in total.
Post Reply