HPD Alert RC1 i domofon Dahua

ukaszandrys

Mam problem z zanikającym sygnałem pomiędzy czujnikami, znajdującymi się w szambie, a centralką. Centralka zaczęła gubić sygnał z czujek i ich nie wykrywała. Czujki wtedy w aplikacji supla są w trybie offline, po kilku minutach (czasem nawet godzinach) znów są widoczne. Zauważyłem, że dzieję się tak po użyciu "pastylki" do otwarcia furtki domofonu Dahua VTO 2211G-WP. Karty i breloki w Dahua działają na częstotliwości 13.56MHz.
Gdy użyję pastylki w domofonie, automatycznie centralka gubi sygnał z czujek.
Czy ktoś miał podobny problem?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

ukaszandrys wrote: Fri Jun 12, 2026 11:06 am Mam problem z zanikającym sygnałem pomiędzy czujnikami, znajdującymi się w szambie, a centralką. Centralka zaczęła gubić sygnał z czujek i ich nie wykrywała. Czujki wtedy w aplikacji supla są w trybie offline, po kilku minutach (czasem nawet godzinach) znów są widoczne. Zauważyłem, że dzieję się tak po użyciu "pastylki" do otwarcia furtki domofonu Dahua VTO 2211G-WP. Karty i breloki w Dahua działają na częstotliwości 13.56MHz.
Gdy użyję pastylki w domofonie, automatycznie centralka gubi sygnał z czujek.
Czy ktoś miał podobny problem?
HPD Alert działa na zupełnie innej częstotliwości. Do tego komunikacja "heartbeat" jest robiona cyklicznie co kilka godzin, więc nie widzę tu opcji, aby użycie "pastylki" powodowało przejście w offline.

Wejdź w Cloud w kanał czujnika i zobacz czy masz dostępną taką opcję:
image.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
ukaszandrys

Nie mam tej funkcji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

ukaszandrys wrote: Sun Jun 14, 2026 7:15 am Nie mam tej funkcji.
Skontaktuj się bezpośrednio z HPD.
Robiliśmy niedawno aktualizację oprogramowania, która trochę pomaga na problemy z komunikacją, ale wymaga odesłania nadajnika, aby można było na nim zaktualizować oprogramowanie (nie da się zdalnie)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “HPD Alert RC1”