Mam problem z zanikającym sygnałem pomiędzy czujnikami, znajdującymi się w szambie, a centralką. Centralka zaczęła gubić sygnał z czujek i ich nie wykrywała. Czujki wtedy w aplikacji supla są w trybie offline, po kilku minutach (czasem nawet godzinach) znów są widoczne. Zauważyłem, że dzieję się tak po użyciu "pastylki" do otwarcia furtki domofonu Dahua VTO 2211G-WP. Karty i breloki w Dahua działają na częstotliwości 13.56MHz.
Gdy użyję pastylki w domofonie, automatycznie centralka gubi sygnał z czujek.
Czy ktoś miał podobny problem?
HPD Alert RC1 i domofon Dahua
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
HPD Alert działa na zupełnie innej częstotliwości. Do tego komunikacja "heartbeat" jest robiona cyklicznie co kilka godzin, więc nie widzę tu opcji, aby użycie "pastylki" powodowało przejście w offline.ukaszandrys wrote: Fri Jun 12, 2026 11:06 am Mam problem z zanikającym sygnałem pomiędzy czujnikami, znajdującymi się w szambie, a centralką. Centralka zaczęła gubić sygnał z czujek i ich nie wykrywała. Czujki wtedy w aplikacji supla są w trybie offline, po kilku minutach (czasem nawet godzinach) znów są widoczne. Zauważyłem, że dzieję się tak po użyciu "pastylki" do otwarcia furtki domofonu Dahua VTO 2211G-WP. Karty i breloki w Dahua działają na częstotliwości 13.56MHz.
Gdy użyję pastylki w domofonie, automatycznie centralka gubi sygnał z czujek.
Czy ktoś miał podobny problem?
Wejdź w Cloud w kanał czujnika i zobacz czy masz dostępną taką opcję:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
ukaszandrys
Nie mam tej funkcji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Skontaktuj się bezpośrednio z HPD.
Robiliśmy niedawno aktualizację oprogramowania, która trochę pomaga na problemy z komunikacją, ale wymaga odesłania nadajnika, aby można było na nim zaktualizować oprogramowanie (nie da się zdalnie)
Najlepsze suple dla Twojego domu