vajera wrote: Mon Jun 22, 2026 8:22 am
klew wrote: Mon Jun 22, 2026 8:14 am
vajera wrote: Sun Jun 21, 2026 9:15 pm
Lokalnego nie zrobisz a reakcję tak?
Pytałem raczej jak chcesz tego używać

W reakcjach Cloudowych tego obecnie nie ma. W warunkach loklanych też nie - ale to akurat można dość prosto dodać.
Do Clouda można też zaplanować, o ile są jakeś sensowne scenariusze użycia, gdzie to by można wykorzystać.
Kolega @myxhir chyba używa warunkowania na czas programu do uruchomienia kolejnego, aczkolwiek dodałem już to brakujące
runAction. Można sobie natomiast wyobrazić, że ktoś będzie chciał np. dostać powiadomienie
Pushover 
o treści
zostało 5 minut podlewania - w tej chwili jest to możliwe do zrealizowania z poziomu bramki.
U mnie były 2 rzeczy
- Mam mechaniczny przełącznik sekcji tj podaje sie cisnienie uruchamiane jest wyjscie 1
spatek ciśnienia sprężyna cofa ukłąd mechaniczny
Podanie ciśnienie uruchamiane jest wyjsćie 2 i tak aż do końca
Podleanie robię na właśnie sonoffie i mam jedną sekcję gdzie jest mały obszar i podlewanie 18 min (bo tak mam ustawione na sonoffie) to strata trochę wody i tam mam 6 min
@vajera zrobił robotę i dał 2 programy, chciałem od akcji Run Saved programm zrobić znacznik jaki jest aktualnie program ale to tam sie nie udało i finalnie rozwiązałem to lokalnymi akcjami
Code: Select all
Action#: 10 of 14
Action name: Sygnalizacja Programu 1 (enabled)
Condition: {[CONDITION] ON EQUAL}
with value(s) = 5.00, 0.00
for source channel: [Liczba Cykli]
Action: {SET}
on destination channel: [Wybrany Program 1]
Action#: 11 of 14
Action name: Sygnalizacja Programu 2 (enabled)
Action: {CLEAR}
on destination channel: [Wybrany Program 2]
Action#: 12 of 14
Action name: Sygnalizacja Programu 2 (enabled)
with value(s) = 1.00, 0.00
Action: {SET}
on destination channel: [Wybrany Program 2]
Action#: 13 of 14
Action name: Sygnalizacja Programu 1 (enabled)
with value(s) = 1.00, 0.00
Action: {CLEAR}
on destination channel: [Wybrany Program 1]
Action#: 14 of 14 --> tutaj przełączam podczas trwania ostatniej sekcji Program 1 (długi) na Program 2 1 powtórzenie (krótki)
Action name: Podlewanie (enabled)
for source channel: [Aktualny Cykl]
Action: {TURN ON}
on destination channel: [Uruchomienie Programu 2]
także ja chyba sobie jakoś poradziłem. Ostatnio dużo pada w okolicach Poznania zatem nie miałem okazji sprawdzić czy działa ale na szybko na teście 5 sek 5 sek działało
klew wrote: Mon Jun 22, 2026 8:50 am
vajera wrote: Mon Jun 22, 2026 8:22 am
Kolega @myxhir chyba używa warunkowania na czas programu do uruchomienia kolejnego, aczkolwiek dodałem już to brakujące
runAction. Można sobie natomiast wyobrazić, że ktoś będzie chciał np. dostać powiadomienie
Pushover 
o treści
zostało 5 minut podlewania - w tej chwili jest to możliwe do zrealizowania z poziomu bramki.
Ok, dodam wsparcie dla lokalnych akcji bazujących na warunkach z countdowntimer.
Myślę też, że reakcje w Cloud również mogą znaleźć zastosowanie (analogicznie jak na przykładzie, który podałeś). Dodam na to issue, ale nie spodziewałbym się tej funkcji zbyt szybko
w sumie taka funkcjonalność byłaby fajna pod warunkiem ze dałoby się ustawić że jest to ostatni program czy tez sekcja a do tego potrzebne byłby warunki logiczne. Chociaż widzę że pewne rzeczy na logice da sie obejść funkcjami kopiowania stanu - kiedyś nie widziałem w tym użytku ale dzisiaj jest to dla mnie mega pomocne