Elektrozaczepy + ROW-01

Sterownik jednokanałowy
Pisz

Na wstępie się przywitam. Witajcie.

Szukam trochę po forum pomocy do mojego rozwiązania i nic nie znalazłem. Jeśli gdzieś już był temat to proszę o przekierowanie.

Mianowicie chce sterować elektrozaczepem poprzez ROW-01 na dwa sposoby. Pierwszy, to harmonogram i tu nie ma problemu z ustawieniem. Drugi, poprzez łącznik monostabilny. I tu jest problem, bo chciałbym aby po wciśnięciu przycisku otworzył się elektrozaczepy i po 10 min automatycznie się zamknął. Czy jest gdzieś opcja ustawienia czasu na wejściu IN1?

Pozdrawiam
cinas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Zrób reakcję z harmonogramem ( harmonogram kiedy ma działać ) a reakcję jak włączone przez 10 minut tu wyłącz
pzygmunt
Been thanked: 59 times

ROW-01 to nie jest moduł rekomendowany do sterowania elektrozaczepem z uwagi na zasilanie 230V.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Pisz

Z reakcją i harmonogramem musze to przetestować.
Dzwoniłem na infolinię i Pan polecił mi do mojej sytuacji właśnie ROW-01. W pierwszej kolejności myślałem o SBW-02, ale Pan powiedział że tam się nie da ustawić czasu dłuższego niż 10 min na wejściu IN1.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

To się zgadza, że SBW nie można ustawić dłuższego czasu ale ROW nie ma wewnątrz transformatora. Jeśli zamontujesz go w miejscu gdzie może złapać wilgoć to ryzykujesz przebiciem wysokiego napięcia na wyjściu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL ROW-01”