Na wstępie się przywitam. Witajcie.
Szukam trochę po forum pomocy do mojego rozwiązania i nic nie znalazłem. Jeśli gdzieś już był temat to proszę o przekierowanie.
Mianowicie chce sterować elektrozaczepem poprzez ROW-01 na dwa sposoby. Pierwszy, to harmonogram i tu nie ma problemu z ustawieniem. Drugi, poprzez łącznik monostabilny. I tu jest problem, bo chciałbym aby po wciśnięciu przycisku otworzył się elektrozaczepy i po 10 min automatycznie się zamknął. Czy jest gdzieś opcja ustawienia czasu na wejściu IN1?
Pozdrawiam
Elektrozaczepy + ROW-01
-
Pisz
Z reakcją i harmonogramem musze to przetestować.
Dzwoniłem na infolinię i Pan polecił mi do mojej sytuacji właśnie ROW-01. W pierwszej kolejności myślałem o SBW-02, ale Pan powiedział że tam się nie da ustawić czasu dłuższego niż 10 min na wejściu IN1.
Dzwoniłem na infolinię i Pan polecił mi do mojej sytuacji właśnie ROW-01. W pierwszej kolejności myślałem o SBW-02, ale Pan powiedział że tam się nie da ustawić czasu dłuższego niż 10 min na wejściu IN1.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
To się zgadza, że SBW nie można ustawić dłuższego czasu ale ROW nie ma wewnątrz transformatora. Jeśli zamontujesz go w miejscu gdzie może złapać wilgoć to ryzykujesz przebiciem wysokiego napięcia na wyjściu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.