vajera wrote: Mon Jul 06, 2026 5:30 pm
zzrr wrote: Mon Jul 06, 2026 10:39 am
Nie ukrywam że bardzo mnie ciekawi czy to się potwierdzi na sterowniku E2-ZR. Na moim jest "perfetto"
@cezy Przetestuj od razu wersję
1.5.126-06/07/26 - znalazłem jeszcze jeden złośliwy błąd, który mógł powodować różnice w działaniu poszczególnych egzemplarzy.
Powtórzyłem test na spokojnie i jest mała poprawka do tego co napisałem. Jednak nie wpływa ona na moja opinię i uważam że obecnie działa jak należy. Nie wiem w tej chwili czy może to wynik pośpiechu czy po prostu przeoczenie. Ale żeby była zgodność z prawdą jest tak...
W każdej opcji jeśli chodzi o reset oddzielnie bramki, sterownika lub obu na raz jeśli taśma jest wyłączona pozostaje wyłączona. I to jest najważniejsze, tak powinno być i tak jest. Napisałem wcześniej że we wszystkich opcjach przywraca stan poprzedni i tu jest mój błąd.
Jeśli taśmę mamy zaświeconą po resecie samej bramki taśma świeci dalej, po resecie samego sterownika gaśnie, reset zasilania na obu taśma też gaśnie. Czyli w mojej ocenie jest to jak najbardziej bezpieczne zachowanie i najważniejsze że skok napięcia czy jak sobie resetujemy bramkę taśma się nie zaświeca. Jest ok