Ja używam starej wersji: Do niej dorobiłem obsługę serwera zabbix. Ta wersja obsługuje interesujące mnie sterowniki: termometr sonoff, miernik shelly 4 oraz zawór podlewania sonoff. Wgrłem nowy software z ciekawości bo nie wiem czy ta wersja, którą mam obsługuje czujnik deszczu (ale w sumie nie jest to takie ważne). Nie chcę wciąż ściągać nowych plików oprogramowania bramki i je modyfikować pod kątem zabbixa. A zapewne @vajera nie byłby zainteresowany "pull requestem" (choć dodatkowa funkcjonalność nie koliduje z jego kodem).vajera wrote: Sun Jul 26, 2026 7:27 pmJak wygląda sytuacja w przypadku włączenia weryfikacji certyfikatu?djack2017 wrote: Fri Jul 24, 2026 8:24 am Sytuacja wygląda tak:
1. serwer prywatny supli w wersji 25.12.02
2. jak wgram starszy firmware do bramki i wyłączę w konfiguracji kontrolę certyfikatu to bramka w supli się zarejestruje
3. jak wgram najnowszy firmware do bramki i wyłączę w konfiguracji kontrolę certyfikatu to bramka w supli się nie zarejestruje
Jesteś w stanie ustalić numer ostatniej działającej wersji?
NIe jestem w stanie ustalić ostatniej działającej wersji bo skoro działa ta, której używam, to nie mam potrzeby aktualizacji (także z powodów j/w).