[Android] Wersja 26.08

RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Wykasowało mi sparowane tagi NFC, z tym że nie jestem w stanie powiedzieć, czy zrobiła to dzisiejsza aktualizacja, czy wcześniejsze. Android Auto także "stracił" przypisane akcje. Dla mnie to żaden problem, ale informuję.
Ciekawie wygląda natomiast aplikacja na tablecie; menu jest widoczne obok listy kanałów. :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

djalex wrote: Tue Aug 04, 2026 12:57 pm
Robert Błaszczak wrote: Tue Aug 04, 2026 11:51 am
djalex wrote: Tue Aug 04, 2026 11:48 am

Po co ta klima jak masz saunę w salonie ;) :P
Bo jestem poza domem?
Przecież to 'z przymrużeniem oka" było 😉
Przepraszam, zagubiła mi się emotikonka :P

Tak to jest, jak się pisze na forum w czasie telekonferencji :)
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

RomanG wrote: Tue Aug 04, 2026 3:17 pm Wykasowało mi sparowane tagi NFC, z tym że nie jestem w stanie powiedzieć, czy zrobiła to dzisiejsza aktualizacja, czy wcześniejsze. Android Auto także "stracił" przypisane akcje. Dla mnie to żaden problem, ale informuję.
Ciekawie wygląda natomiast aplikacja na tablecie; menu jest widoczne obok listy kanałów. :)
Dzięki za informację, sprawdzę. A apka po aktualizacji szybko się włączyła, czy wisiała chwilę na ekranie uruchamianie?
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

mipolansk wrote: Tue Aug 04, 2026 9:48 pm
RomanG wrote: Tue Aug 04, 2026 3:17 pm ... :)
Dzięki za informację, sprawdzę. A apka po aktualizacji szybko się włączyła, czy wisiała chwilę na ekranie uruchamianie?
Instalacja w tablecie trwała chwilkę i otwarcie apki było natychmiastowe, natomiast w starym samsungu S10e instalacja "trwała wieki" 😄, ale otwarcie też było natychmiastowe.
Jeżeli chodzi o funkcjonalności AA i NFC to sugerowałbym poczekać na więcej ew. zgłoszeń, gdyż mogło się zdarzyć, że to mój "specyficzny przypadek". ;) Mało z tego korzystałem i dlatego nie mogę dokładnie powiedzieć, kiedy to zniknęło. :(
mipolansk

RomanG wrote: Wed Aug 05, 2026 8:28 am Jeżeli chodzi o funkcjonalności AA i NFC to sugerowałbym poczekać na więcej ew. zgłoszeń, gdyż mogło się zdarzyć, że to mój "specyficzny przypadek". ;) Mało z tego korzystałem i dlatego nie mogę dokładnie powiedzieć, kiedy to zniknęło. :(
Sprawdzałem na moich urządzeniach i tam zostały zarówno NFC i AA, ale zobaczymy, może jeszcze ktoś się zgłosi.
Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

mipolansk wrote: Wed Aug 05, 2026 8:31 am
RomanG wrote: Wed Aug 05, 2026 8:28 am Jeżeli chodzi o funkcjonalności AA i NFC to sugerowałbym poczekać na więcej ew. zgłoszeń, gdyż mogło się zdarzyć, że to mój "specyficzny przypadek". ;) Mało z tego korzystałem i dlatego nie mogę dokładnie powiedzieć, kiedy to zniknęło. :(
Sprawdzałem na moich urządzeniach i tam zostały zarówno NFC i AA, ale zobaczymy, może jeszcze ktoś się zgłosi.
U mnie też NFC się nie skasowało
Robert Błaszczak

Ja akurat NFC nie używam, ale Android Auto zgodne z ustawieniami z poprzedniej wersji (nic się nie zgubiło).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Robert Błaszczak

Właśnie wskoczyła wersja z godz. 20:59. Teraz to aktualizacje są dostępne natychmiast.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

mipolansk

Nawet nie zauważyłem że Przemek już wrzucił. Poprawiłem kilka uwag jakie dostałem:
- kolory na liście w trybie nocnym
- chowane menu w tablecie
- przywrócenie odświeżenia wartości agregowanych liczników, które można sobie ustawić, żeby się wyświetlały na liście zamiast stanu licznika.
I jedna większa rzecz:
- dokładniejsze komunikaty błędów dla certyfikatów SSL podczas dodawania nowych urządzeń.
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Dzięki za poprawki, na tablecie jest git ;)
Pytanie - propozycja, czy byłaby opcja, aby można było ukryć część lokalizacji?
Może inaczej. Coś na zasadzie dodania lokalizacji do ulubionych i wyświetlanie tylko tych ulubionych.

Return to “Android”