Sterownik WLED Mono i RGB

robi05
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Albo tradycyjnie albo max 15 kanałów ale to śmieci aplikację, dlatego ustawiam 3-5 kanałów stałych z wybranymi efektami jest też kanał wl/wyl no i przycisk chwilowy który przełącza wszystkie 200 efektów, można ustawić strefy
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

robi05 wrote: Sun Aug 02, 2026 5:14 pm Witam no to dorzucę bombę 200 efektów WS2812B i pokrewne sterowane
Łał to jest prawdziwa bomba 👍😁
Odpaliłem to dziś cieszy oko .
Myślę że ten soft zasługuje na nowy temat .
Będzie to rozbudowywał ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
robi05

LukiSpajder wrote: Sat Aug 08, 2026 1:15 pm
robi05 wrote: Sun Aug 02, 2026 5:14 pm Witam no to dorzucę bombę 200 efektów WS2812B i pokrewne sterowane
Będzie to rozbudowywał ?
poprawiam sterowanie trochę i dam binarkę
vajera
Has thanked: 289 times
Been thanked: 161 times

robi05 wrote: Sat Aug 08, 2026 3:18 pm
Będzie to rozbudowywał ?
Super projekt, gratulacje! Jedna uwaga - wydaje mi się, że skoro projekt korzysta z SuplaDevice, to powinieneś udostępnić kod źródłowy, ale może coś się w tym temacie zmieniło?
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Też mi się wydaje że projekt ma potencjał 😁👍
Ja myślałem o tym czy by dało radę podpinać takie ledy pod czujnik np. Odległości i wtedy kleiki pasek na zmiękczacz i pokazujcie na poziom soli 😁. Może szło by to połączyć z GG , i wykorzystywać czujniki z niego,
Następnie przedstawiać wartości na ledach w sposób jaki je ustawimy 😉.

Nie wiem jakie plany ma autor odnośnie projektu ?
robi05

vajera wrote: Sat Aug 08, 2026 6:51 pm
robi05 wrote: Sat Aug 08, 2026 3:18 pm

Będzie to rozbudowywał ?
Super projekt, gratulacje! Jedna uwaga - wydaje mi się, że skoro projekt korzysta z SuplaDevice, to powinieneś udostępnić kod źródłowy, ale może coś się w tym temacie zmieniło?
kod źrudłowy tylko jak i skąd go wziąść jak to robiłem czatem i odrazu mi bin podał
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

A próbował ktoś wykorzystać API wled i sterować kanałem Supli ledami podłączonymi do sterownika wled? Gdyby do wirtualnego przełącznika można by było dodać fragment json w GUI pozwoliłoby sterować bez "pośredników" paskami programowalnymi bez ograniczeń. :geek:
Minusem jest jednokierunkowa synchronizacja: Zmiana koloru w aplikacji WLED może nie odświeżyć się automatycznie w Supli (wymagałoby to dwukierunkowej komunikacji websockets/MQTT).
Do uruchamiania presetow WLED byłoby wystarczające.
veeroos
Been thanked: 9 times

Ja przerobiłem pod swoje potrzeby nowe biblioteki, aby móc sterować wszystkimi rodzajami pasków programowalnych (mono LED, CCT, RGB, RGBW, RGB+CCT), na razie mam to wszystko w testach, regulacja odbywa się lokalnie z przycisku (regulacja jasności) i jest dwukierunkowa. Myślę że można by było zrobić też regulację każdego koloru poprzez inicjację wieloklikoem, czyli na przykład dajemy dwuklik i od tego momentu przytrzymaniem przycisku regulujemy kolor czerwony, 3x klik zielony itd. Nowe biblioteki dają nam dużo możliwości, ale trzeba pokombinować żeby to wziąć i podpiąć pod paski programowalne, a zwłaszcza CCT
Zamel Mew-01, Zamel PEW-01, Zamel SBW-01, Zamel THW-01, Zamel SRW-01, Zamel mSLW-02, Auraton BOX + Indor Sensor, Airly Gate By Veeroos, Zigbee to Supla Gateway + sensors, Zamel SGW-01 and more

https://github.com/v33r005

Return to “Projekty użytkowników”