Witam serdecznie mam taki problem z mew 01 przyszedł rachunek z PGE i tak dziwnie licznik zawyża wskazanie jak i pobór tak i wysyłka o jakieś 100 kw
Co mogę tym zrobić??
Podłączenia sprawdzone wszystko ok.
Problem z mew 01 zawyża wskazania o 100 kw
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Sprawdziłeś zgodnie z tym viewtopic.php?t=8692 ?
Sprawdziłeś czy przypadkiem nie mieszasz bilansu wektorowego z arytmetycznym przy porównaniu ?
Sprawdziłeś czy przypadkiem nie mieszasz bilansu wektorowego z arytmetycznym przy porównaniu ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Tak wszystko jest podłączone jak powinno i napewno nie pomyliłem odczytupzygmunt wrote: Sat Aug 15, 2026 10:02 am Sprawdziłeś zgodnie z tym viewtopic.php?t=8692 ?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Pokaż screeny z apki gdzie widać wszystkie odczyty z każdej z fazTomek7779 wrote: Sat Aug 15, 2026 10:23 am Tak sprawdzone i wszystko jest według schematu podłączenia
Napewno nie pomyliłem odczytu
Najlepsze suple dla Twojego domu 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Na 100% masz źle podłączone. Przeczytaj uważnie wcześniej podany link. Zwróć uwagę na kolejność pomiaru prądu (kolejność przekładników, a nie ich kierunek, choć to też ważne) i kolejność pomiaru napięcia przewodami v1, V2, v3
Najlepsze suple dla Twojego domu 
klew wrote: Sun Aug 16, 2026 8:19 amNa 100% masz źle podłączone. Przeczytaj uważnie wcześniej podany link. Zwróć uwagę na kolejność pomiaru prądu (kolejność przekładników, a nie ich kierunek, choć to też ważne) i kolejność pomiaru napięcia przewodami v1, V2, v3
Miernikiem sprawdzam v 1 i fazę 1 i nic nie pokazuje czyli jest ok bo gdy by było pomieszane pokaże 400 v
Czyli może być błąd na przekładnikach np drugi przekładnik V2 dałem na L1 dobrze to rozumiem???