[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki
-
Espablo
Jaki soft?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
soren
2.6 dodam tylko że z aplikacji dziala elegancko z przyciskow na scianie juz nie bardzo (sprawdzałem z różnymi kontaktami) no i te odwrotnne ikony....
-
Espablo
Ale to jest soft inCan 2.6?. Wgraj najnowszy i sprawdź.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
soren
Tak co do przekaźników miałeś rację odwrotnie podpielem. Dzięki z softem bede walczył wieczorem jeszcze jedno pytanie jak podpiąć czujnik dth22 on ma 3 przewody a wejście na termometr w incan 2 złącza znaczy wejście na 2 przewody
-
wojtas567
W inCanie na termometr DS lub DHT jest to wejście z 3 pinami tam masz 5V sygnał i masa.
Ten podwójny to wejście analogowe ale w supli nie działa.
Ten podwójny to wejście analogowe ale w supli nie działa.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
Dziś jeszcze raz usiadłem do wgrania incan do wemosa d1mini.
Na początek wrzuciłem wersje 2,2 - wszystko od kopa ruszyło.
Wgrałem wersje 2,55 i 2,7 - ta ostatnio która można obecnie pobrać. Wemos zgłasza sie jako AP, można wszystko ustawić i po zapisaniu i resecie dioda na wemosie cały czas miga, nie łączy sie z siecią, w supli nie widać nowego urządzenia. Tak mam na v2,5 i 2,7. Zauważyłem ze w v2,2 trzeba było podać Identyfikator Lokalizacji, z kolei w tych nowszych wersjach już tego nie ma - czy ma to jakieś znaczne?
Dodam ze po wciśnięciu 10 razy przycisku D2 GPIO4 wemos przechodzi w tryb konfiguracyjny i tworzy siec incan...
Na początek wrzuciłem wersje 2,2 - wszystko od kopa ruszyło.
Wgrałem wersje 2,55 i 2,7 - ta ostatnio która można obecnie pobrać. Wemos zgłasza sie jako AP, można wszystko ustawić i po zapisaniu i resecie dioda na wemosie cały czas miga, nie łączy sie z siecią, w supli nie widać nowego urządzenia. Tak mam na v2,5 i 2,7. Zauważyłem ze w v2,2 trzeba było podać Identyfikator Lokalizacji, z kolei w tych nowszych wersjach już tego nie ma - czy ma to jakieś znaczne?
Dodam ze po wciśnięciu 10 razy przycisku D2 GPIO4 wemos przechodzi w tryb konfiguracyjny i tworzy siec incan...
-
Espablo
W nowszych wersjach nie trzeba już podawać ID Lokalizacji. W supla-cloud masz włączone dodawanie nowych urządzeń? Co widać w terminalu?

-
Espablo
Przeczytaj FAQ
viewtopic.php?f=23&t=2108
viewtopic.php?f=23&t=2108