Nie używaj aktualnych źródeł z github-a ponieważ one maja już wyższą wersje protokołu, której oficjalne serwery jeszcze nie obsługują. Jeżeli chcesz użyć bieżącej wersji z githuba to w definicji płytki musisz dodać
#define ESP8266_SUPLA_PROTO_VERSION 7
[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki
-
Espablo
Teraz działa. Dziękuję
zobacz czy nie masz czasem na końcu spacji w danych, które wpisujeszdawidd wrote: Sun Aug 05, 2018 2:52 pm ściągnąłem teraz soft od zybiego
WEMOS DS18B20 & DHT22 by@Zybi
Firmware: 2.5.3.1
wrzuciłem go do wemosa i sytuacja jest identyczna jak z incan, wszystko idzie gładko ale w supla could nie pojawia się nowe urządzenie
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Espablo
Nie pisz post pod postem tylko edytuj poprzedni.
Masz tylko wemosy? Masz może coś z ESP-12?
Coś robisz źle bo to nie możliwe, że każdy nowy soft nie działa. Zobacz czy zamiast kropki masz przecinek w mailu. Na 100% masz błąd w mailu. Musi być ten sam co przy rejestracji w cloudzie
Masz tylko wemosy? Masz może coś z ESP-12?
Coś robisz źle bo to nie możliwe, że każdy nowy soft nie działa. Zobacz czy zamiast kropki masz przecinek w mailu. Na 100% masz błąd w mailu. Musi być ten sam co przy rejestracji w cloudzie
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
dawidd
- Been thanked: 1 time
tak jak pisałem, chrome uzupełnia automatycznie maila, hasło wiec nie ma mowy o pomyłce, poza tym zmagam się z tym już jakiś czas - takie rzeczy jak poprawne wpisanie danych sprawdzałem wielokrotnie
co do wemosow - przecież one maja esp12 na pokładzie, podobnie jak nodeMCU v3
co do wemosow - przecież one maja esp12 na pokładzie, podobnie jak nodeMCU v3
-
Espablo
Wg mnie wpisujesz email z błędem albo wpisujesz nie ten email co potrzeba. Nie mam innych pomysłów