SuplaSatelIntegrator - program do integracji Supla z SATEL
-
Bobek1983
@Duch czy jesteś w stanie w skrócie:) opisać, które pola trzeba w kodzie uzupełnić i gdzie ten plik wpakować? Temat wykorzystania czujek z integry w supla daje ogromne możliwości:>.
-
Bobek1983
@Duch zrozumiałem początek instrukcji dotyczący ustalenia co ma się dziać po naruszeniu strefy/czujki. Pytanie czemu trzeba to wgrywać do modułów i czy np z sonoffem, zamelem mogę zrobić to samo. Myślałem, że ten plik jest umieszczony np. na supla.fracz i w przypadku jakiegoś działania Integra przez Ethm wysyła informację na serwer fracz (albo fracz odpytuje Ethm) i np załącza światło modułem Zamel .
-
cino111
Tego nie wgrywasz do modułów wykonawczych tylko na ESP8266 stawiasz serwer, który odczytuje dane z Integry (równie dobrze możesz postawić komputer stacjonarny i to odczytywaćBobek1983 wrote: Wed Oct 17, 2018 5:39 am @Duch zrozumiałem początek instrukcji dotyczący ustalenia co ma się dziać po naruszeniu strefy/czujki. Pytanie czemu trzeba to wgrywać do modułów i czy np z sonoffem, zamelem mogę zrobić to samo. Myślałem, że ten plik jest umieszczony np. na supla.fracz i w przypadku jakiegoś działania Integra przez Ethm wysyła informację na serwer fracz (albo fracz odpytuje Ethm) i np załącza światło modułem Zamel .
-
Bobek1983
Na jakim urządzeniu (poza komputerem) mogę wgrać ww. oprogramowanie i czy istnieje poradnik jak to ewentualnie zrobić:).
Czy to może być raspberry?
Czy to może być raspberry?
-
cino111
Hej.
Zrobiłem instrukcję ze scr. Na forum chyba nie można wklejać zdjęć pomiędzy tekst, więc zrobiłem w PDF.
A tak wygląda mój serwer z zasilaniem prosto z routera
Wemos d mini za jakieś 8zl na Ali.
Zrobiłem instrukcję ze scr. Na forum chyba nie można wklejać zdjęć pomiędzy tekst, więc zrobiłem w PDF.
A tak wygląda mój serwer z zasilaniem prosto z routera
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
cino111
Z pierwszego postu, to co jest w zipie. Wklejasz to do Arduino Ide i modyfikujesz pod swoje ustawienia w Integrze..