SuplaSatelIntegrator - program do integracji Supla z SATEL

MMarcin

Też jestem "za" instrukcją.
Duch__
Been thanked: 6 times

Jak znajde chwilę czasu to coś naskeobie, chociaż wszystkie istotne informacje są zawarte w komentarzach w kodzie źródłowym.
Bobek1983

@Duch czy jesteś w stanie w skrócie:) opisać, które pola trzeba w kodzie uzupełnić i gdzie ten plik wpakować? Temat wykorzystania czujek z integry w supla daje ogromne możliwości:>.
Duch__
Been thanked: 6 times

Skrócona instrukcja obsługi znajduje się w pierwszym poście tego tematu.
Bobek1983

@Duch zrozumiałem początek instrukcji dotyczący ustalenia co ma się dziać po naruszeniu strefy/czujki. Pytanie czemu trzeba to wgrywać do modułów i czy np z sonoffem, zamelem mogę zrobić to samo. Myślałem, że ten plik jest umieszczony np. na supla.fracz i w przypadku jakiegoś działania Integra przez Ethm wysyła informację na serwer fracz (albo fracz odpytuje Ethm) i np załącza światło modułem Zamel .
cino111

Bobek1983 wrote: Wed Oct 17, 2018 5:39 am @Duch zrozumiałem początek instrukcji dotyczący ustalenia co ma się dziać po naruszeniu strefy/czujki. Pytanie czemu trzeba to wgrywać do modułów i czy np z sonoffem, zamelem mogę zrobić to samo. Myślałem, że ten plik jest umieszczony np. na supla.fracz i w przypadku jakiegoś działania Integra przez Ethm wysyła informację na serwer fracz (albo fracz odpytuje Ethm) i np załącza światło modułem Zamel .
Tego nie wgrywasz do modułów wykonawczych tylko na ESP8266 stawiasz serwer, który odczytuje dane z Integry (równie dobrze możesz postawić komputer stacjonarny i to odczytywać :D ). W tym programie na ESP(komputerze) wprowadzasz linki z supla.francz co ma się zadziać po konkretnej czynności i powinno pięknie chodzić. Wczoraj w końcu dociągnąłem kabel do ETHM-1, więc może dziś usiądę i zacznę pisać program. Jak zrobię, to opiszę co i jak.
Bobek1983

Na jakim urządzeniu (poza komputerem) mogę wgrać ww. oprogramowanie i czy istnieje poradnik jak to ewentualnie zrobić:).
Czy to może być raspberry?
cino111

Hej.
Zrobiłem instrukcję ze scr. Na forum chyba nie można wklejać zdjęć pomiędzy tekst, więc zrobiłem w PDF.
A tak wygląda mój serwer z zasilaniem prosto z routera :D Wemos d mini za jakieś 8zl na Ali.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Bobek1983

Jakie oprogramowanie wgrać do tego wemosa?
cino111

Z pierwszego postu, to co jest w zipie. Wklejasz to do Arduino Ide i modyfikujesz pod swoje ustawienia w Integrze..

Return to “Nowości”