Być może Twój router ma ustawiony automatyczny dobór kanałów i przełącza na najwyższy dostępny kanał, który jest poza zakresem urządzenia supli.
Jeśli tak jest, to ustaw ręcznie w routerze jakiś kanał z przedziału od 1 do 11.
Wybierz kanał, który jest wolny lub najmniej obłożony sieciami sąsiadów.
Pozdrawiam,
julek
Napęd do bramy Wiśniowski + Nice Wi-Fi - czujnik położenia
-
julekjulek
Wszystko jest możliwe, ale na wszystko jest potrzebny czas 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Jak moduł straci połączenie przełącz go w tryb konfiguracji i sprawdź co masz w LAST_STATE.Sk_uter wrote: Tue Jul 17, 2018 10:10 pm Witam ponownie,
Testuje sobie suple już pewien czas i już drugi raz mimo zasięgu WiFi to potrafi mi się zawiesić i tracić połączenie, muszę zrobić restart routera. Może potrzeba na routerze jakieś porty czy coś odblokować, aby tego uniknąć?
Pozdrawiam
Jak jest "Domain not found" to znaczy, że po jakimś czasie moduł sobie nie radzi z DNS-ami. (Już to u kilku użytkowników obserwowałem)
Jeżeli tak będzie to póki co rozwiązaniem jest zmiana adresu serwera na jego IP.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pzygmunt
Przytrzymujesz przycisk config na tyle długo (około 5-6 sek.) by dioda zaczęła szybko migać.
Następnie łączysz się z siecią WiFi o nazwie NICE-WIFI....
Na koniec otwierasz stronę http://192.168.4.1
-
pzygmunt
Sprawdź kilka razy last state. Tzn po rożnym czasie od uruchomienia przełącz w tryb konfiguracji. Connecting to jest stan początkowy i czasami jak za szybko przełączysz w tryb konfiguracji to nie zobaczysz właściwego błędu. Póki co wyglada na problemy z połączeniem się z WIFi. Próbowałeś zresetować router bez „dotykania” Nice-a ?Sk_uter wrote: Sun Aug 19, 2018 12:50 pm Znowu rozłączyło z siecią, sprawdziłem status last_state i mam to co w załączniku
-
Sk_uter
- Has thanked: 1 time
Właśnie po restarcie routera jest okey, supla łączy się ponownie z internetem, więc gdzie szukać przyczyny jak inne urządzenia normalnie łapią internet.
Edit
A jaki jest najnowszy soft do modułu Nice może wystarczy update softu, aby pomogło?
Edit
A jaki jest najnowszy soft do modułu Nice może wystarczy update softu, aby pomogło?
-
pzygmunt
Nie ma aktualizacji dla tego moduły. ZacznijSk_uter wrote: Sun Aug 19, 2018 2:33 pm Właśnie po restarcie routera jest okey, supla łączy się ponownie z internetem, więc gdzie szukać przyczyny jak inne urządzenia normalnie łapią internet.
Edit
od zmiany dns-ów i może powiąż na stałe adresy IP z mac-ami w ustawieniach dhcp