Supla Button 2.0 i kolejne wersje...

User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Mon Aug 20, 2018 8:15 pm

Michael, czy ty wgrywasz soft przez arduino ide?
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Sk_uter
Posts: 91
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Mon Aug 20, 2018 8:53 pm

Czy ktoś tutaj byłby w stanie zrobić Sonoff touch z supla button, aby zmieniał mi 0/1 dla SLW-01/02?
miko1282
Posts: 384
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Mon Aug 20, 2018 9:51 pm

Musisz wgrać do niego supla button i skonfigurować scenę u Fracza, która odpowiada za przełączanie
Sk_uter
Posts: 91
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Mon Aug 20, 2018 9:59 pm

Wiem, wiem, ale nie chcialbym sie bawic w wgrywanie softu itd, bo nie mam nawet do tego kabli, wolalbym to zlecic komus i dostac gotowy produkt.

A jak dokladnie te sceny dzialaja?

Czy idzie ustawic tak, ze wcisniecie pojedyczne to bedzie jednoczesnie wlaczenie i wylaczenie swiatla, tak aby niezaleznie moc sterowac telefonem oraz sonoff'em?
User avatar
wojtas567
Posts: 1799
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Aug 21, 2018 6:45 am

Dokładnie tak to działa, raz klikasz załączasz drugi raz klikasz wyłączasz
Masz wtedy sterowanych 8 punktów w ten sposób chyba że zechcesz sterować roletami to musisz zarezerwować 2 miejsca.
A u fracza tworzysz scenę "przełącz" światło, czy co tam masz do włączenia.
Pozdrawiam
Wojtek
Sk_uter
Posts: 91
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Tue Aug 21, 2018 10:37 am

Zrobiłem sobie utworzenie sceny, ale nie mam takiej opcji dla sterownika RGB, jest wyłącz, kolory oraz losowe.
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Sun Sep 16, 2018 9:05 pm

jak to wgrać do esp-01 ? jakim programem ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1799
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Sep 17, 2018 6:47 am

arduino IDE
Pozdrawiam
Wojtek
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Tue Sep 25, 2018 12:02 pm

a jakie ustawienia na Arduino płytki esp01s bo niby wsio wgrywa ale nie zgłasza sie Ap wifi
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Tue Sep 25, 2018 12:58 pm

ok poszło na douth

jeszcze proszę mnie pokierować co gdzie wpisać jak mają wyglądać początki linijek

nazwa sieci -- wiadomo
hasło sieci - wiadomo
adres serwera - supla.fracz.com czy www.supla.fracz.com
port 443 czy inny
api url - https://supla.fracz.com/api/scenes/publ ... xxxxxxxxxx czy inaczej wpisać?
api token który to linia?
Post Reply