Zdarzyło mi się już kilka razy, że zgubiły się ustawienia w Supla Scripts, a konkretnie:
* w ustawieniach jedynego termostatu - wskazanie aktywnego profilu, przez co termostat jest, ale nie działa, bo nie ma profilu; ustawienie profilu przywraca poprawne działanie na jakiś czas
* w ustawieniach powiadomień - nie wiem, co się rozłącza/przestawia, ale powiadomienia przestają działać (wszystkie); wejście w dowolne powiadomienie i zapisanie (bez zmian) i restart Automate przywraca poprawne działanie wszystkich powiadomień.
Jakieś pomysły, gdzie szukać?
Supla Scripts - gubi ustawienia
-
PLF10T
Nikt nie umie pomóc? Nikt nie miał takiego efektu? A co na to @fracz?
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
Witam
Biorąc pod uwagę info od @fracz odnośnie termostatu:
"Tak, automatyka cały czas działa i nie bierze pod uwagę tego co zmieniasz manualnie. Analizuje tylko temperatury i "pamięta" co robiła ostatnio. Jest to taka antyupierdliwość tego rozwiązania. W przeciwnym razie ty byś wyłączał, termostat by włączał i tak w kółko by się kłóciło z Tobą. A użytkownik ma zawsze rację, dlatego ustępuje
"
Wygląda na to, że to że profil nieraz zanika nie ma nic wspólnego z tym że manualnie włączam/wyłączam kanał którym steruje termostat.
Co jakiś czas wentylacja nie uruchamia się i wtedy gdy wejdę w supla scripts mam w zakładce profil: Brak. Co może być tego przyczyną?
Biorąc pod uwagę info od @fracz odnośnie termostatu:
"Tak, automatyka cały czas działa i nie bierze pod uwagę tego co zmieniasz manualnie. Analizuje tylko temperatury i "pamięta" co robiła ostatnio. Jest to taka antyupierdliwość tego rozwiązania. W przeciwnym razie ty byś wyłączał, termostat by włączał i tak w kółko by się kłóciło z Tobą. A użytkownik ma zawsze rację, dlatego ustępuje
Wygląda na to, że to że profil nieraz zanika nie ma nic wspólnego z tym że manualnie włączam/wyłączam kanał którym steruje termostat.
Co jakiś czas wentylacja nie uruchamia się i wtedy gdy wejdę w supla scripts mam w zakładce profil: Brak. Co może być tego przyczyną?
-
PioKar
Termostaty zapisują logi.
Po prawej stronie na górze jest zakładka.
Może to coś podpowie.
U mnie termostaty generalnie działają ok, chyba że sam coś żle ustawię.
Po prawej stronie na górze jest zakładka.
Może to coś podpowie.
U mnie termostaty generalnie działają ok, chyba że sam coś żle ustawię.
-
Mati23414
U mnie znowu nie włącza ani nie wyłącza ogrzewania mimo przekroczenia zadanej wartości minimalnej ani maksymalnej. Dopiero załączy ogrzewanie gdy np mam ustawione od 23st a jest poniżej gdy zmienia sie automatycznie profil ktory odświeża sie co ok 2h. da sie jakoś ten czas zmniejszyć aby odświeżał sterowanie co np 1min? Chodzi mi dokładnie o to co zaznaczyłem na zdj ponizej. Mimo ze temperatura spadła ponizej zadanej to nie uruchomił ogrzewania. Dopiero gdy minał czas zaznaczony na zdj. Tak samo jest i w druga strone z wyłączeniem go. Moge cos z tym zrobić?
Zdjęcia
Zdjęcia
-
slawek
Popatrz na ten wątek - może coś się wyjaśni...
viewtopic.php?f=9&t=2534&start=90
viewtopic.php?f=9&t=2534&start=90
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego