Firmware Multiboard

wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn paź 08, 2018 7:04 pm

niestey nic to nie dało : przepiąłem żółty kabel z 5-tego pinu na 3-ci I tez nic.
tak sie zastanawiam czy ten czujnik, pomimo ze nowy, czasami nie jest walniety. mozna to jakos na szybko sprawdzic ?
wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn paź 08, 2018 7:15 pm

Na github @espablo pisze :
………..
- SONOFF BASIC,
GPIO1 - Temperature
…………

ale szczerze to nie wiem gdzie to jest GPIO1 :) moze jakas podpowiedz ? czy to ten 3-ci PIN ?(zamiast 5tego?)
Awatar użytkownika
Piotr61
Posty: 56
Rejestracja: pt wrz 15, 2017 12:59 pm

pn paź 08, 2018 7:52 pm

wsosniak pisze:
pn paź 08, 2018 7:15 pm
...ale szczerze to nie wiem gdzie to jest GPIO1...
W SONOFF Basic - pomiędzy 3v3, a GPIO3 :mrgreen:
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn paź 08, 2018 7:59 pm

mihu pisze:
pn paź 08, 2018 6:21 pm
andrzejano pisze:
pn paź 08, 2018 5:27 pm
@Espablo w sonoff basic nie widzi ds18b20 na gpio1-Tx, sprawdz prosze.
mi się pokazał jak dodałem pull-up 4,7k ;)
sprawdź teraz, powinno działać nawet bez pull-upa

@wsosniak pobierz teraz soft i sprawdź czy działa
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn paź 08, 2018 8:03 pm

andras pisze:
pn paź 08, 2018 6:41 pm
Witam

Czy istnieje soft 3 razy socket + ds18b20 ?
nie dokładnie taki, ale ma wszystko co potrzebujesz SONOFF_4CH,
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn paź 08, 2018 9:04 pm

Espablo pisze:
pn paź 08, 2018 7:59 pm

@wsosniak pobierz teraz soft i sprawdź czy działa
no i teraz działa DHT22 (DATA w pin-ie 3) :) dzięki !!!
andras
Posty: 262
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pn paź 08, 2018 9:28 pm

Jeszcze jedno pytanko , a soft 2 x gate + socket i ds18b20 ?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn paź 08, 2018 9:31 pm

andras pisze:
pn paź 08, 2018 9:28 pm
Jeszcze jedno pytanko , a soft 2 x gate + socket i ds18b20 ?
Odpowiedziałem już na Twoje pytanie. Najlepiej wgraj sobie i sprawdź.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
bicker
Posty: 346
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

wt paź 09, 2018 5:31 am

a dwa razy roleta ?/
miko1282
Posty: 409
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

wt paź 09, 2018 8:31 am

Widzę że temat jest dość popularny, a jest możliwość dodania 3 czujników i jednego przekaźnika oraz termometru?
ODPOWIEDZ