[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 220
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

ndz paź 14, 2018 7:13 pm

jaki koszt tego zestawu ?
soren
Posty: 151
Rejestracja: pn cze 04, 2018 7:36 am

wt paź 16, 2018 6:36 am

Dzis w nocy incan leżał na szafce wyjety z puszki słychać było cichy pisk moduły w puszkach tez piszcza jak sie przylozy ucho to normalne?
Yepestis
Posty: 222
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

wt paź 16, 2018 1:36 pm

soren pisze:
wt paź 16, 2018 6:36 am
Dzis w nocy incan leżał na szafce wyjety z puszki słychać było cichy pisk moduły w puszkach tez piszcza jak sie przylozy ucho to normalne?
Można by tu zacytować tekst ze starego dowcipu: "jakbyś miała okres 50 razy na sekundę to też byś tak piszczała"
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt paź 16, 2018 1:42 pm

:D :D
Trochę częściej.
Pozdrawiam
Wojtek
jordanekm
Posty: 17
Rejestracja: śr lut 28, 2018 5:37 am

wt paź 16, 2018 7:45 pm

Piszczy Ci przetwornica.
jordanekm
Posty: 17
Rejestracja: śr lut 28, 2018 5:37 am

śr paź 17, 2018 4:26 am

Witam. Dziś rano znów mi wyrzucilo czujniki DHT22 z supli. I to dwa na raz. Moduły połączone do różnych routerów i w różnych miejscowościach.
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 135
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

sob paź 20, 2018 2:39 pm

jordanekm pisze:
wt paź 16, 2018 7:45 pm
Piszczy Ci przetwornica.
Nie da się tego wyeliminować?
7x inCan
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+TIMER.CWU+OLED by Zybi
1x Sonoff Dual R2 2xGATE+DHT22 by Zybi
1x Sonoff BASIC
2x MELINK
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 20, 2018 8:06 pm

Można dolutować rezystor 68R pomiędzy +5V i GND
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
jordanekm
Posty: 17
Rejestracja: śr lut 28, 2018 5:37 am

pn paź 22, 2018 4:55 am

Espablo pisze:
sob paź 20, 2018 8:06 pm
Można dolutować rezystor 68R pomiędzy +5V i GND
Chodzi o przetwornice czy o DHT22?
sabcio
Posty: 6
Rejestracja: ndz mar 18, 2018 7:20 am

pn paź 22, 2018 1:13 pm

sabcio pisze:
pt paź 05, 2018 7:38 am
Dzieki Espablo, jednak to chyba nie ten sam problem bo po dodaniu dławików dalej podobnie (może rzadziej, albo efekt placebo). Podłączyłem kompa i mam log z tego co się dzieje w momencie zamknięcia rolety z telefonu

Kod: Zaznacz cały

duza ilosc STATE WRITE SUCCESS
STATE WRITE SUCCESS
STATE WRITE SUCCESS
Send buffer size exceeded
RESTART
Free heap size: 27344
state: 5 -> 0 (0)
rm 0
pm close 7
del if0
usl
STATE WRITE SUCCESS
Czasami jak się wysypie to gubi stan rolety w apce, czasami jest ok.

Ustawienia rolety 32sek w góre, 26sek w dół.

Całość na gist:
https://gist.github.com/sabcio/6092a1b3 ... 2e8c18fb17
@pzygmunt wrzucił tu wiadomość że to problem z wifi? teraz jej nie widzę i nie wiem czy pomyliłem wątek czy ją usunął. W każdym razie przeniosłem router i nawet go zmieniłem na inny ale problem ciągle występuje więc znów nie mam punktu zaczepienia.

Z tego loga wydaje mi się że jest to jakiś problem softu. Z obecnie 3 podłączonymi sterownikami 2 mają ten problem, ten który jest najdalej od routera śmiga bez problemów. Mam jeszcze 4 do zamontowania ale nie chce rozbebeszać przycisków i puszek żeby nie wisiały bez celu.
ODPOWIEDZ