[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn paź 22, 2018 1:57 pm

To nie jest problem z wifi. Raczej moduł się resetuje podczas obciążenia. Jaką masz wersję softu? Sprawdzałeś może soft Multiboard?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
sabcio
Posty: 6
Rejestracja: ndz mar 18, 2018 7:20 am

pn paź 22, 2018 2:50 pm

Śmigam na 2.7.2 z Twojego githuba https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmwa ... ster/inCan

multiboard nie sprawdzałem, świeżyna ;) sprawdzę na dniach
soren
Posty: 134
Rejestracja: pn cze 04, 2018 7:36 am

śr paź 24, 2018 9:58 am

Chciałem dodać że umnie też wywala dth22 z incan ów co kilka dni softy w obu sa różne w 1 multi w 2 normalny incan
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 189
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

śr paź 24, 2018 11:12 am

Witam, jak pisałem wcześnie miałem dht22 i mi wywalało, zmieniłem na AM2302 i jest OK.
Problem prawdopodobnie z tego że zamontowałem gołe DHT22 tj taki:
http://akademia.nettigo.pl/dht22/dht22_view.jpg
a powinien być chyba na płytce
https://www.indiamart.com/proddetail/dh ... 60330.html
soren
Posty: 134
Rejestracja: pn cze 04, 2018 7:36 am

śr paź 24, 2018 11:17 am

Z sonoffa basic tych golych czy tam z wemos nie wywalilo nigdy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1827
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 24, 2018 11:24 am

Ten z płytką tak naprawdę różni się tylko rezystorem 4k7 lub 10k, czasem dodają jeszcze kondensator 100n.
Pozdrawiam
Wojtek
jordanekm
Posty: 17
Rejestracja: śr lut 28, 2018 5:37 am

czw paź 25, 2018 4:47 am

milion81 pisze:
śr paź 24, 2018 11:12 am
Witam, jak pisałem wcześnie miałem dht22 i mi wywalało, zmieniłem na AM2302 i jest OK.
Problem prawdopodobnie z tego że zamontowałem gołe DHT22 tj taki:
http://akademia.nettigo.pl/dht22/dht22_view.jpg
a powinien być chyba na płytce
https://www.indiamart.com/proddetail/dh ... 60330.html
Kolego ja mam AM2302 i mnie też wywala z Icana czujnik i to na obydwóch modułach. Przy zmianie w Cloudzie moduły łączą się od nowa i wtedy tez często wywala czujniki, ale nie zawsze. Wcześniej na każdym z nich miałem ds18b20 i nie było żadnego problemu. Ktoś coś doradzi na tą przypadłość?
soren
Posty: 134
Rejestracja: pn cze 04, 2018 7:36 am

czw paź 25, 2018 6:15 am

Ja juz u siebie rozwiązałem ten problem. Wypielem dth z incan ów i podlaczylem pod sonoffy ze starym softem zybiego.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw paź 25, 2018 6:46 am

Co to znaczy wywaliło? Pokazuje zera, pokazuje głupoty, czy pokazuje kreski?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
soren
Posty: 134
Rejestracja: pn cze 04, 2018 7:36 am

czw paź 25, 2018 6:55 am

Kreski pomiar pojawia się dopiero po odpieciu i wpieciu go spowrotem
ODPOWIEDZ