Dzięki! Zadziałało na pin3.wsosniak wrote: Wed Oct 24, 2018 9:01 pm spróbuj przypiąć out na pin3 lub pin2 (pin5 to raczej button2)
Podłączałem wcześniej sugerując się tą grafiką:
Dzięki! Zadziałało na pin3.wsosniak wrote: Wed Oct 24, 2018 9:01 pm spróbuj przypiąć out na pin3 lub pin2 (pin5 to raczej button2)
Zrobiłeś tak jak napisałem w pierwszym poście pod czerwonym napisem?mihu wrote: Wed Oct 24, 2018 5:59 pm Firmware Multiboard sonoff basic wybierając monostabile lub bistabile znikło wybór bramy czy furtki jest tylko on/off lub żarówka , a na sonoff th wybór jest.pozd
okazuje się że to wszystko od softu zależy i autor może to dowolnie poustawiać. Ta Twoja grafika akurat pasuje do softu z oficjalnej strony supli : https://www.supla.org/pl/download -> ITEAD SONOFF WiFi Smart Switch
tak mam moduły przerobione na bramę, ale tak jak wspominałem soft z dwuch tygodni ma wybór bistabile sonoff basic i widać menu do wyboru furtka , brama , automat itp natomiast ostatni soft nie ma tego wyboru , ale jak zmieniłem na sonoff TH do jest brama i działa.Espablo wrote: Wed Oct 24, 2018 9:28 pmZrobiłeś tak jak napisałem w pierwszym poście pod czerwonym napisem?mihu wrote: Wed Oct 24, 2018 5:59 pm Firmware Multiboard sonoff basic wybierając monostabile lub bistabile znikło wybór bramy czy furtki jest tylko on/off lub żarówka , a na sonoff th wybór jest.pozd
tak też zrobiłem , ale już doszłem co jest do poprawkiEspablo wrote: Thu Oct 25, 2018 7:55 am Ustaw "2. Button type - bistable" i usuń moduł z supla-cloud