Firmware Multiboard
-
Ryrzy
dziękujęFilo301 wrote: Wed Oct 31, 2018 11:58 pmRyrzy wrote: Wed Oct 31, 2018 4:06 pm kolejny mega softdzięki
btw. już kiedyś w jakimś temacie o to pytałem, ale zapytam raz jeszcze, mam wemosa + plytke z 2 i 4 przekaźnikami i sterowanie nimi jest odwrotne do tego co pokazuje supla. teoretycznie mozna plytki te przerobic, ale moze jest opcja dodania plytki wemos (czyli takiej zupelnie uniwersalnej) z opcja wyboru sposobu sterowania przekaznikiem?
dzieki i pozdrawiam
btw. nie ma na liście SonOff dual
-
QLQ
Skoro jest soft Multiboard to tak sobie myślę że można by zrobić coś w rodzaju EspEasy dla naszej Supli. Byłoby świetnie.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
Witam. Przy każdym oknie (jest ich 7) mam kontaktrony których kabelki schodzą się w jedno miejsce. Chciałbym teraz to podpiąć do SUpli i widzieć stan otwarcia okien. Widze w oprogramowaniu MULIBOARD ze jest wersja SENSOR x 8 (zakładam że takie jedno urządzenie by wystarczyło) i chciałbym takie urządzenie kupić i podpiąć do tego moje kontaktrony . Podpowiedzcie mi , jakie urządzenie najbardziej się nadaje pod tą wersję SENSOR x 8 ? gdzie kupić ?
dzieki
EDIT:
coś takiego ? https://allegro.pl/modul-wifi-nodemcu-v ... 39336.html
dzieki
EDIT:
coś takiego ? https://allegro.pl/modul-wifi-nodemcu-v ... 39336.html
-
shimano73
Pamiętać należy o zwarciu gpio15 do masy ( gnd), ja cały dzień zmarnowałem szukając przyczyny dlaczego zasilając wemos’a z usb laptopa działa a z ładowarki już nie 
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
shimano73
Tak to już chłopaki z krainy ryżu wymyślili ze aby układ wystartował z wgranym programem muszą być spełnione warunki (czyt. stany logiczne ) czyli gpio2 - Hi, gpio0-Hi, gpio15-Lo, ch-pd - Hi.
W przeciwnym razie coś tam „wypluje” na terminalu i d..a nic się nie dzieje a tobie rośnie ciśnienie
.
W przeciwnym razie coś tam „wypluje” na terminalu i d..a nic się nie dzieje a tobie rośnie ciśnienie
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie