CLOUD v2.3 BETA

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9160
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr gru 19, 2018 10:27 pm

Firmware musisz mieć odpowiedni.
djack2017
Posty: 398
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

śr gru 19, 2018 10:33 pm

Firmware mam, ale rozumiem, że nie obsługujesz tych kanałow:
#define VOLTAGE_CHANNEL 1 ( mnożnik x 0.1 )
#define CURRENT_CHANNEL 2 ( mnożnik x 0.001 )
#define POWER_CHANNEL 3 ( mnożnik x 1.0 )
Jacek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9160
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr gru 19, 2018 10:45 pm

Do co napisałeś to tylko definicje, które nie wiadomo do czego się mają.
Energię musisz zwracać w formie impulsów
https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... _counter.c

lub szczegółowych danych
https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... ty_meter.c
https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... oto.h#L904
djack2017
Posty: 398
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

śr gru 19, 2018 10:49 pm

Dokładnie w ten sam sposób przesyłane są wartości temperatury i wilgotności z Sonoff-TH. Ja dokładnie w ten sam sposób przesyłam
do serwera Supla wyniki pomiarów napięcia, prądu i mocy. Wystarczy spojrzeć do kodu źródłowego sonoffa-th lub sonoffa-pow.
Jacek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9160
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr gru 19, 2018 11:13 pm

No to źle przesyłasz.
djack2017
Posty: 398
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

czw gru 20, 2018 7:14 am

Dla Sonoff-TH jest:
char value[SUPLA_CHANNELVALUE_SIZE];
memset(value, 0, sizeof(SUPLA_CHANNELVALUE_SIZE));
supla_get_temperature(value);
srpc_ds_async_channel_value_changed(devconn->srpc, TEMPERATURE_CHANNEL, value);

Dla Sonoff-POW jest:
char value[SUPLA_CHANNELVALUE_SIZE];
memset(value, 0, sizeof(SUPLA_CHANNELVALUE_SIZE));
supla_getVoltage(value);
memcpy(&napiecie, value, sizeof(uint32_t));
last_voltage = (int)(napiecie);
if ( relay_laststate == 0) last_voltage = 0;
memcpy(value, &last_voltage, 4);
srpc_ds_async_channel_value_changed(devconn->srpc, VOLTAGE_CHANNEL, value);

Jest tu jakaś istotna różnica?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9160
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw gru 20, 2018 7:42 am

Wymyśliłeś sobie własny sposób przesyłania tego typu danych, który po stronie serwera jest inaczej niż byś chciał obsługiwany. Nie czytasz też tego co do Ciebie pisze to co Ci będę tłumaczył.
djack2017
Posty: 398
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

czw gru 20, 2018 9:33 am

W sumie to masz rację. Sądziłem, że przez analogię do przesyłania wartości temperatury z Sonoffa-TH da się tak samo przesłać
wartości zmierzone z innych urządzeń poprzez kolejne kanały, a po stronie clouda wystarczy (w przybliżeniu) powielić obsługę danych z tych kanałów.
Jacek
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 251
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

czw gru 20, 2018 2:50 pm

Widze ze 2.3 juz działa!
Kiedy może się pojawić skill na Amazonie?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9160
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw gru 20, 2018 2:51 pm

o_rany pisze:
czw gru 20, 2018 2:50 pm
Widze ze 2.3 juz działa!
Kiedy może się pojawić skill na Amazonie?
Jak będzie działać na wszystkich serwerach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „CLOUD”