ESP8266 Primary GUI

Espablo

ja mam takie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Maniek913

Nie wiem o co chodzi - wgrałem do innego modułu (esp12E) z tymi ustawieniami i mam dalej to samo - czym się różni pierwszy reset po trybie AP od każdego następnego? Dodam że nic nie zmieniam w konfiguracji- po prostu wywołuję tryb AP i resetuję i wtedy jest OK, przy każdym następnym resecie już nie- tak jak widać po logach w wcześniejszym poście.
cino111

Espablo wszystko ładnie chodzi. Mam jeszcze tylko jedną małą prośbę - dodaj możliwość nadania nazwy modułu w sieci lokalnej.
@wojtas567 i @Duch mieli to w swoich programach jednak wpisując

Code: Select all

wifi_station_set_hostname ("SALON");
i tak dalej nazwa jest typu "ESP_18B780"
Espablo

Jest to dodane. Musisz wpisać nazwę hosta. Jeśli tego nie zrobisz to moduł przyjmuje defaultową nazwę "Supla_M".
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
wojtas567

Ja podmieniłem jeszcze tą linijkę

Code: Select all

SuplaDevice.setName(read_supla_hostname().c_str());
to taka sama nazwa pojawia się też na chmurze.
Pozdrawiam
Wojtek
Maniek913

Taka uwaga dla wszystkich którzy chcą coś podziałać w tym temacie - przed kompilacją sprawdźcie wersję płytki ESP w Arduino - ma być 2.3.0 Najnowsza 2.4.0 powoduje w tym przykładzie problem z połączeniem po zaniku zasilania.
slawek

Maniek913 wrote: Fri Dec 28, 2018 9:36 pm Taka uwaga dla wszystkich którzy chcą coś podziałać w tym temacie - przed kompilacją sprawdźcie wersję płytki ESP w Arduino - ma być 2.3.0 Najnowsza 2.4.0 powoduje w tym przykładzie problem z połączeniem po zaniku zasilania.
Przesadzasz... mam 2.4.2 i wszystko OK
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Maniek913

Nie przesadzam - mówię o ver. 2.4.0 - może w twojej wersji 2.4.2 jest to poprawione - zaraz sprawdzę. Ale co się na wku.....wiałem to moje :)
update
Rzeczywiście ver.2.4.2 też jest OK , - po zamianie na 2.4.0 efekt powraca.
cino111

Konfiguracji dokonujemy w supla_board_configuration na końcu pliku Primary_GUI.ino. Sprawdźcie czy działa Wam z czujnikami DHT bo nie mogę znaleźć mojego do testów ;)

Chyba DHT nie działa. Podłączyłem do Incana. Ustawiłem w supla board na SuplaDevice.addDHT22(2); i pomiarów nie ma.
wojtas567

Wyłącz i włącz zasilanie i po chwili wskoczą dane
Pozdrawiam
Wojtek

Return to “Nowości”