SUPLA Scripts

User avatar
dawidd
Posts: 433
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Mon Dec 31, 2018 6:51 am

Svr8
User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Dec 31, 2018 3:12 pm

Nie wiem o co chodzi.

Spróbuj wejść w ustawieniach swojego konta w integracje. Tam na liście autoryzowanych aplikacji powinny być skrypty. Usuń je i potem spróbuj jeszcze raz zalogować się z Supla.
User avatar
dawidd
Posts: 433
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Tue Jan 01, 2019 7:39 am

Od wczoraj loguje się prawidłowo i termostaty tez działają prawidłowo. Nie robiłem nic z logowaniem - samo zaczęło działać
Dzięki
krzysztof_d
Posts: 6
Joined: Thu Nov 23, 2017 7:05 am

Tue Jan 01, 2019 3:11 pm

Mam chyba ten sam problem co powyżej.
Przy logowaniu loginem Scripts dostaję "Could not issue access token, Response status:400".
Przy logowaniu poprzez "Zaloguj z Supla" mam :
We could not authenticate you
For some reason, the SUPLA Cloud server did not issue an authentication token or it was invalid.
You may find this rather ugly response message helpful.
{"message":"Could not issue access token. Response status: 400 {\"error\":\"invalid_grant\",\"error_description\":\"Code doesn't exist or is invalid for the client\"}","reason":null}


Unieważniłem integracje, bez zmian.
User avatar
dawidd
Posts: 433
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Tue Jan 01, 2019 3:36 pm

U mnie przedwcześnie się cieszyłem, przed chwila na telefonie znów się nie mogłem zalogować i dostałem komunikat jak wyżej
elmaya
Posts: 276
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Tue Jan 01, 2019 3:57 pm

Zastanawiam się, czy jesteś zarejestrowany w chmurze beta z tym samym e-mailem
Sibikk
Posts: 299
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Tue Jan 01, 2019 9:31 pm

Też nie mogę zalogować się do skryptów.
svr2.
Usunąłem wszystkie integracje i po próbie zalogowania na nowo jak niżej.

Code: Select all

We could not authenticate you
For some reason, the SUPLA Cloud server did not issue an authentication token or it was invalid.

You may find this rather ugly response message helpful.

{"message":"Could not issue access token. Response status: 400 {\"error\":\"invalid_grant\",\"error_description\":\"Code doesn't exist or is invalid for the client\"}","reason":null}
Po zalogowaniu się normalnie hasłem

mam

Code: Select all

We could not authenticate you
For some reason, the SUPLA Cloud server did not issue an authentication token or it was invalid.

You may find this rather ugly response message helpful.

{"message":"Could not issue access token. Response status: 400 {\"error\":\"invalid_grant\",\"error_description\":\"Code doesn't exist or is invalid for the client\"}","reason":null}
User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Jan 01, 2019 9:47 pm

Spróbujcie teraz. Zbieram trochę więcej logów...

Czy przekierowanie od clouda do skryptów (po zalogowaniu w cloudzie) trwa jakoś mega długo? Ponad 30s?
Sibikk
Posts: 299
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Wed Jan 02, 2019 6:36 am

Cześć, działa już. Przekierowanie nie trwało długo.
User avatar
dawidd
Posts: 433
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Wed Jan 02, 2019 6:46 am

U mnie na razie tez działa. Wcześniej nie zaobserwowałem żeby przekierowanie trwało długo
Post Reply