Niestety posiadam model TL-R600VPN.
Nie ma go na liście wspieranych modeli. Z drugiej strony szukam jakiegoś gotowego rozwiązania.
Router pod Suplę
-
elhenio
Od wielu lat używam Draytek, działa wyśmienicie, wydaje mi się, że bezpieczny i ma wszystko co potrzebne do zarządzania, również port USB do Internetu awaryjnego.
PS
Na przestrzeni lat wymieniłem już 5 szt. w dwóch lokalizacjach na nowsze, mam spięte VPN na stałe. Przez ten czas bez uwag.
PSS
Nie testowałem ale nowe Synology wyglądają też obiecująco.
PS
Na przestrzeni lat wymieniłem już 5 szt. w dwóch lokalizacjach na nowsze, mam spięte VPN na stałe. Przez ten czas bez uwag.
PSS
Nie testowałem ale nowe Synology wyglądają też obiecująco.
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
-
ALEX
Mam od wielu lat TL-WDR3600 z wgranym DD-WRT. Działał bardzo dobrze, jednak odkąd musi non stop obsługiwać około 20-tu urządzeń zwyczajnie zaczął się wieszać. A 20 nie jest ilością docelową. Może w tym wątku polecając router warto podać ile obsługuje urządzeń?
-
nitzsche
Ale domenę czy adres lokalnego serwera supli? Bo jak adres to tak jak kolega pisał, dowolny z open wrt
-
michael
Adres lokalnego serwera Supli, ale po domenie supla.xxxxxxxxxxxx.plnitzsche wrote: Wed Jan 02, 2019 12:51 pm Ale domenę czy adres lokalnego serwera supli? Bo jak adres to tak jak kolega pisał, dowolny z open wrt
Od biedy mógłby być po samym adresie, ale wtedy czekałaby mnie ponowna konfiguracja wszystkich modułów czego bardzo chciałbym uniknąć bo po prostu tydzień z życia stracę, a potem w ogóle zakończę żywot bo żona mi go odbierze
Co do polecanego routera to działa u mnie:
TP-LINK TL-R600VPN - obsługuje w tym momencie 39 urządzeń. Bez restartu od 251 dni.
Ogólnie zapomniałem jak wygląda bo go nie odwiedzam (siedzi w szafie w piwnicy).
Jestem zadowolony. Jedyna wada, która stała się dla mnie bardzo znacząca to ten loopback
-
Vallhalen
A pytanie bonus, czy są na rynku routery które by pozwoliły "na sobie" zainstalować suple ?
Zawsze pozytywny 
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
-
slawek
Musisz znaleźć soft do tego konkretnego modelu, to tak nie działa jak z windą czy linuchem 
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
Oj Sławku, chciałbym żeby tak to działało, w routerach xiaomi trzeba zdjąć blokadę producenta a następnie samemu skompilowac soft, to nie ta liga co w tplinkach :/ ale dzięki Sławku!slawek wrote: Thu Jan 10, 2019 10:09 pm Musisz znaleźć soft do tego konkretnego modelu, to tak nie działa jak z windą czy linuchem![]()
-
nitzsche
A dlaczego ten z Asusa? Nie lepiej open wrt?