Linki bezpośrednie

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7346
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 18, 2019 8:38 pm

Widzę
Kaowiec
Posty: 71
Rejestracja: śr lip 26, 2017 8:15 am
Lokalizacja: Czernichów

pt sty 18, 2019 8:43 pm

pzygmunt pisze:
pt sty 18, 2019 8:38 pm
Widzę
Właśnie dlatego nie chciałem robić instrukcji o moim sposobie... no chyba, że przewidujesz taki ruch i można nawet więcej?
Jeśli nie można w ten sposób się podpinać to spokojnie zaczekam na update clouda na moim raspberry... jego raczej nie zamęczę odpytywaniem.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7346
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 18, 2019 8:49 pm

Generalnie i tak będziemy wprowadzać quotę w api. Instrukcje wrzuć. Dodaj tylko info, że istnieje możliwość , że wyłączymy linki jak przekroczą one limity danego serwera (taki miękki ban)
Kaowiec
Posty: 71
Rejestracja: śr lip 26, 2017 8:15 am
Lokalizacja: Czernichów

pt sty 18, 2019 8:53 pm

W takim razie poprzeglądam jeszcze co można zrobić żeby zmniejszyć ruch, potestuję i zrobię instrukcję.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1664
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt sty 18, 2019 11:21 pm

Pamiętam że kiedyś mi tak skrypty zajeżdżałeś. Nie wiem co te jabłka tam powymyślały żeby aż tak katować API pollingiem. Przecież każdy provider to wytnie prędzej czy później :/
Kaowiec
Posty: 71
Rejestracja: śr lip 26, 2017 8:15 am
Lokalizacja: Czernichów

pt sty 18, 2019 11:31 pm

fracz pisze:
pt sty 18, 2019 11:21 pm
Pamiętam że kiedyś mi tak skrypty zajeżdżałeś. Nie wiem co te jabłka tam powymyślały żeby aż tak katować API pollingiem. Przecież każdy provider to wytnie prędzej czy później :/
Dlatego jednak (raczej) czekam na wersje dockerowa, a to rozwiązanie traktuję przejściowo.

Ale tym razem nie katuje tak bardzo supli jak kiedyś skryptów ;)

A najprawdopodobniej to nie problem jabłek tylko mojej miernej wiedzy w tej materii...
Awatar użytkownika
elhenio
Posty: 85
Rejestracja: wt sty 02, 2018 1:30 pm

ndz sty 27, 2019 7:00 pm

Pewnie przegapiłem na forum informację o nowych możliwościach linków bezpośrednich a dzisiaj widzę "przełącz"... przepięknie
Wielkieeeee dzięki :)
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 662
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz sty 27, 2019 7:18 pm

Faktycznie :)
Również bardzo dziękuję za to udogodnienie.

Edit:
Przełączanie (toggle) działa bardzo dobrze dla ROW-01, natomiast przy SLW-01 włącza led, ale wyłączyć już nie chce. Polecenie READ zwraca cały czas ustawioną wartość brightness. Polecenia turn-on oraz turn-off również działają poprawnie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
elmaya
Posty: 505
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz sty 27, 2019 8:35 pm

dla utworzonych wcześniej linków nie działa?
Czy musisz tworzyć nowe?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 662
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz sty 27, 2019 8:39 pm

Tworzyłem nowe (stare usunąłem).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
ODPOWIEDZ