DIY SUPLA do puszki instalacyjnej podtynkowej
-
Espablo
Będzie, będzie! Już kończę, muszę to co poniżej tylko dopieścić 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Zybi
Hej, widzę MCP1825T, czyżbyś się zainspirował projektem Luaniego?
Wybór słuszny!
Wybór słuszny!
-
Espablo
Ha! zgadłeśZybi wrote:Hej, widzę MCP1825T, czyżbyś się zainspirował projektem Luaniego?
Wybór słuszny!
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Zybi
Z GPIO16 można by od razu diodę LED RED podłączyć.
Czy z GPIO15 coś "kombinujesz" ?
-
Espablo
Tak. Dioda na GPIO15 w planach ma sygnalizować przejście w tryb konfiguracji. GPIO16 wolałem zostawić do "wyższych celów"Zybi wrote:Z GPIO16 można by od razu diodę LED RED podłączyć.

-
0xFF
Wyższym celem może być estetyczne podświetlanie włącznika 
-
artur
Czy ktoś testował rzeczywisty zasięg w warunkach "produkcyjnych"?
Espablo wspominał, że przy 3 metrach działa bez problemu. Ale nie ukrywam, że w moim przypadku potrzebuję czegoś o nieco większym zasięgu (do kilkunastu metrów z 2-3 ścianami po drodze).
Espablo wspominał, że przy 3 metrach działa bez problemu. Ale nie ukrywam, że w moim przypadku potrzebuję czegoś o nieco większym zasięgu (do kilkunastu metrów z 2-3 ścianami po drodze).
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Ile masz "kresek" w telefonie jak umieścisz go w pobliży miejsca montażu ?artur wrote:Czy ktoś testował rzeczywisty zasięg w warunkach "produkcyjnych"?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Espablo
Jak masz jakiś ESP to wgraj sobie jakikolwiek soft od supli. Przenieś w miejsce, które będzie Cię interesowało i sprawdź czy łączy się z routerem. Już będziesz wiedział czy masz zasięg. Ciężko jest określić zasięg dla każdego indywidualnie. Ja mam inny moduł 6m i 2 ściany po drodze, przy czym jedna ma prawie 50cm grubości bo lecą w niej kominy wentylacyjne.artur wrote:Czy ktoś testował rzeczywisty zasięg w warunkach "produkcyjnych"?

-
artur
Różnie, przeważnie koło połowy zasięgu.pzygmunt wrote:Ile masz "kresek" w telefonie jak umieścisz go w pobliży miejsca montażu ?
Na razie nie mam takiej możliwości, stąd moje pytanie. Urządzam mieszkanie i jestem na etapie "poszukiwania rozwiązań", które dają radę a przy okazji zachowam niski koszt instalacji. Ale to tak poza tematem.Espablo wrote:Jak masz jakiś ESP to wgraj sobie jakikolwiek soft od supli. Przenieś w miejsce, które będzie Cię interesowało i sprawdź czy łączy się z routerem. Już będziesz wiedział czy masz zasięg. Ciężko jest określić zasięg dla każdego indywidualnie. Ja mam inny moduł 6m i 2 ściany po drodze, przy czym jedna ma prawie 50cm grubości bo lecą w niej kominy wentylacyjne.
Dzięki za informację i gratuluję projektu.